Σιροπιασμένα Μπισκότα με Ινδοκάρυδο

Τα Μπισκότα καρύδας με σιρόπι είναι μια κλασική γλυκιά απόλαυση που όλοι πρεπει να δοκιμάσουν μία φορά. Η τραγανή υφή τους, σε συνδυασμό με τη σιροπιαστή γλυκύτητα και την καρύδα, δημιουργούν μια φαντστικη γευση. Είτε τα απολαμβάνετε μόνα τους είτε συνδυάζονται με ένα φλιτζάνι ζεστό καφέ ή τσάι, τα Μπισκότα καρύδας με σιρόπι είναι μια ιδανική επιλογή για κάθε στιγμή. Παρασκευάζονται εύκολα στο σπίτι ακολουθώντας μια απλή συνταγή, μοιραστείτε τα με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Μπισκότα καρύδας με σιρόπι: μια γλυκιά παράδοση που αξίζει να διατηρηθεί!

Υλικά:

1 αυγό
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
1 φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδα τριμμένη
2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι γο
1 μπεικιν παουντερ
2 βανίλιες

Για το Σιρόπι:

800 γρ ζάχαρη
700 ml νερό
2 φέτες λεμόνι

Εκτέλεση:

Ζυμώνουμε: Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό με το λάδι και το γιαούρτι. Σιγά σιγά προσθέτουμε το σιμιγδάλι, την καρύδα, το αλεύρι, το μπεικιν και τις βανίλιες, μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
Πλάθουμε: Πλάθουμε μικρά μπαλάκια από τη ζύμη και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.
Ψήνουμε: Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Φτιάχνουμε το Σιρόπι: Ενώ ψήνονται τα μπισκότα, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τις φέτες λεμονιού. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Σιροπιάζουμε: Αφού βγάλουμε τα μπισκότα από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς (5-10 λεπτά). Στη συνέχεια, τα ρίχνουμε στο κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 1-2 λεπτά.
Σερβίρουμε: Σερβίρουμε τα σεροπιασμένα μπισκότα με ινδοκάρυδο, ζεστά ή κρύα.

Συμβουλές:

Μπορείτε να προσθέσετε στα μπισκότα και άλλα υλικά που σας αρέσουν, όπως  ξύσμα πορτοκαλιού ή ψιλοκομμένα φιστίκια.
Αν θέλετε τα μπισκότα να είναι πιο μαλακά, μπορείτε να προσθέσετε στη ζύμη λίγο γάλα ή χυμό πορτοκαλιού.
Φροντίστε να ρίξετε τα μπισκότα στο κρύο σιρόπι, για να μην λιώσουν.
Μπορείτε να διακοσμήσετε τα μπισκότα με επιπλέον τριμμένη καρύδα ή ζάχαρη άχνη.

Καλή όρεξη!

Η Συνταγή είναι της κας Maria Kaloti

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ροξάκια Παραδοσιακά!!

Ροξάκια Παραδοσιακά!!

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Τα Ροξάκια Παραδοσιακά δεν είναι απλά μπισκότα. Είναι μικρά κομμάτια σοκολατένιας απόλαυσης που ξυπνούν τις πιο ακατάπαυστες αισθήσεις.

Κάθε μπουκιά:

  • Σε αγγίζει απαλά: Η βελούδινη υφή του σοκολατένιου τους περιβλήματος λιώνει στο στόμα σου, αφήνοντας μια αίσθηση γλυκιάς ευφορίας.
  • Σε ξυπνάει: Η τραγανή καρδιά τους έρχεται να σπάσει την ησυχία, προσθέτοντας μια πινελιά παιχνιδιάρικης έκπληξης.
  • Σε σαγηνεύει: Η πλούσια γεύση κακάου σε συνδυασμό με τις αρωματικές νότες βανίλιας σε ταξιδεύουν σε έναν κόσμο γεμάτο ζεστασιά και γαλήνη.

Τα Ροξάκια Παραδοσιακά:

  • Για τους λάτρεις της σοκολάτας:
  • Για τους ρομαντικούς:
  • Για τους παιχνιδιάρηδες:
  • Για όσους θέλουν να ζήσουν μια μοναδική γευστική εμπειρία:

Προσοχή: ⚠️

Τα Ροξάκια Παραδοσιακά είναι εθιστικά! Μόλις ξεκινήσεις, δεν μπορείς να σταματήσεις…

Υλικά

200 γρ Ηλιέλαιο ή Ελαιόλαδο καλής ποιότητας
220 γρ Γάλα Χλιαρό
3 Αυγά ή 160 γρ
3 βανίλιες
550 γρ Αλεύρι πού φουσκώσει μόνο του
18 γρ Μαγιά ξηρή

Επιπλέον θα χρειαστούμε
18 γρ Κακάο Σκόνη
40 γρ Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για το Σιρόπι
1kg ζάχαρη κρυσταλλική
850 γρ νερό
1 ξυλάκι κανέλας
Χυμό απο μισό Λεμόνι

Κανέλα Σκόνη για Πασπάλισμα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε τη συνταγή μας ρίχνοντας σε ένα μεγάλο μπολ το λάδι το χλιαρό γάλα τα αυγά τις βανίλιες και τα ανακατεύουμε πολύ καλά
Αφού έχουν ανακατευτεί τα υλικά στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και τη μαγιά και ζυμώνουμε πολύ καλά
Σε αυτή τη φάση η ζύμη μας θα κολλάει Αρκετά Αλλά δεν πειράζει έτσι θα πρέπει να είναι χωρίζουμε τη ζύμη μας με το χέρι σε δύο
ίσα μέρη και στο ένα μέρος προσθέτουμε το αλεύρι που σας δίνω ζυμώνουμε πολύ καλά ώστε να μην κολλάει καθόλου
Στο άλλο μισό της ζύμης προσθέτουμε το κοσκινισμένο κακάο και ζυμώνουμε με την ίδια διαδικασία εφόσον πλέον έχουμε μία σοκολατένια ζύμη.
Τη χωρίζουμε στη μέση και με τα χέρια μας ανοίγουμε δύο μακρόστενα ρολά ίδιου μεγέθους 25-30 εκ και τα αφήνουμε στην άκρη
Στη συνέχεια παίρνουμε τη λευκή ζύμη και τοποθετούμε πάνω σε ένα ελαφρώς λαδωμένο πάγκο και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε ένα μεγάλο τετράγωνο φύλλο, με τη βοήθεια ενός μαχαιριού κόβουμε τη λευκή ζύμη στη μέση παίρνουμε ένα σοκολατένιο ρόλο το τοποθετούμε πάνω στη λευκή ζύμη και το κλείνουμε τυλίγοντας το. Κάνουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία και με το δεύτερο φύλλο ζύμης και είμαστε πλέον έτοιμοι να τα κόψουμε

Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί της κουζίνας και κόβουμε τα ροξάκια σε μικρά κομμάτια όπως ακριβώς σας δείχνω
Φτιάχνω λίγο με το χέρι ώστε να πάρουν ένα στρογγυλό σχήμα και το τοποθετώ μέσα στο λαδωμένο ταψί σε μία μικρή απόσταση μεταξύ τους διότι φουσκώνουν.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα ροξάκια και είμαστε πλέον έτοιμοι για ψήσιμο ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά

Οσο ψήνουμε τα ροξάκια ετοιμάζουμε ετοετοιμάζουμε το σιρόπι όπου ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και τα βράζουμε για 10 λεπτά από τη στιγμή του βρασμού έτοιμα ψημένα και μυρωδάτα τα ροξάκια μας τα σιροπιάζουμε έτσι όπως είναι καυτά με το ζεστό σιρόπι μας τα αφήνουμε να σιροπιαστούν πολύ καλά και μετά από περίπου μία ώρα τα γυρνάμε ανάποδα ώστε να σιροπιαστό και από την άλλη πλευρά
θα δείτε ότι στο τέλος θα έχουν απορροφήσει όλο το σιρόπι και θα είμαστε έτοιμοι να τα απολαύσουμε
Έτοιμα σιροπιασμενα τα ροξάκια μας ακριβώς όπως πρέπει και πραγματικά πεντανόστιμα

Προηγούμενο άρθροΑμυγδαλότουρτα
Επόμενο άρθροΕργολάβοι με άρωμα μαστίχας