Υλικά 

1 κιλό καθαρισμένα κεράσια
1 κιλό ζάχαρη
Μια δυο βανίλιες
Αρμπαρόριζα
Χυμό από ένα λεμόνι
Μια κουταλιά γλυκόζη ( προαιρετικά)
Εκτέλεση
Επιλέγω μεγάλα κεράσια, όχι πολύ ώριμα, τα καθαρίζω με μια φουρκέτα και τα βάζω στο ψυγείο με τη ζάχαρη και το λεμόνι 🍋 12-15 ώρες, τα βράζω μέχρι να αφρίσει και το κατεβάζω από τη φωτιά,αφού κρυώσει καλά βράζω άλλες μια η δύο φορές μέχρι να δέσει
το σιρόπι(το σιρόπι είναι έτοιμο όταν ρίχνουμε λίγο στο νύχι μας και στέκεται ή σε ένα πιατάκι το χωρίζουμε με ένα κουταλάκι και μένει καθαρό)
Δεν ανακατεύουμε καθόλου, μόνο κουνάμε την κατσαρόλα μας
Νερό βάζουμε πολύ λίγο, ένα φλιτζάνακι του καφέ, και μόνο όταν χρειάζεται.