Υλικά:

για την ζυμη
250 γρ αλευρι κοσκινισμενο για ολες τηςχρησεις,
2 κ.σ.ζαχαρη,
μισο κ.γ αλατι,
3 αυγα χτυπημενα,
80 ml γαλα φρεσκο χλιαρο,
40 ml νερο χλιαρο,
20 γρ μαγια νωπη,
60 γρ βουτυρο λιωμενο ζεστο!

Εκτέλεση:

Βαζουμε σε ενα μπολακι την μαγια και την ζαχαρη! Ριχνουμε το γαλα,το νερο και 3 κ.σ.απο το αλευρι και τα ανακατευουμε να γινει ενας χυλος! Τον σκεπαζουμε για 20 λεπτα!

Στην συνεχεια βαζουμε το αλευρι σε ενα μπολ ! Ανοιγουμε λακουβιτσα! Πανω στο αλευρι ριχνουμε το αλατι! Μεσα στην λακουβιτσα ριχνουμε την ενεργοποιημενη μαγια!Ανακατευουμε ελαφρως με ξυλινη κουταλα! Ριχνουμε τα αυγα και τα ανακατευουμε!

Τελος ριχνουμε λιγο-λιγο βουτυρο και αρχιναμε να ζυμωνουμε! Λαδωνουμε τον παγκο μας βαζουμε την ζυμη πανω και με λαδωμενα χερια την ζυμωνουμε μεχρι να γινει λεια!Βουτυρωνουμε πολυ καλα την φορμα μας και βαζουμε μεσα την ζυμη! Την σκεπαζουμε για 1 ωρα και 30 λεπτα! Προθερμαινουμε τον φουρνο στους 180 β αντιστασεις μεσαια σχαρα και ψηνουμε τον μπαμπα μεχρι να κοκκινησει!!!

ΣΙΡΟΠΙ: Βραζουμε 2 ποτηρια νερου νερο με 2 ποτηρια νερου ζαχαρη μισο λεμονι και 20 γρ κονιακ για 5 λεπτα!!! Σιροπιαζουμε κρυο γλυκο και το σιροπι αφου το κατεβασουμε το εχουμε αφησει 10 λεπτα θερμοκρασια δωματιου!!

Τελος οταν το αναποδογυριζουμε με προσοχη και αφου εχει κρυωσει το αλοιφουμε με μαρμελαδα βερυκοκο!! Και φυσικα το κοβουμε με πολυ προσοχη και γεμιζουμε με σαντιγυ!!!

ΠΗΓΗ: Γλυκα Απο Την Τζενη

Προηγούμενο άρθροΛαζάνια με κιμά και τυριά!!!
Επόμενο άρθροΤούρτα Σοκολάτας με Πλούσια Κρέμα και Σιροπιαστό Παντεσπάνι