Υλικά για 4 ποτηράκια!!!
6 κρουασανακια κομμένα στην μέση (εγώ έβαλα με σοκολατα)
500 γρ γάλα
3 αυγά
4 κ.σ κορν φλάουερ
2 κ.σ κακάο
3/4 κούπας ζάχαρη
20 γρ βουτηρο
1 βανίλια
1 κουβερτούρα 125 γρ
Για την διακόσμηση
1 κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
2 κ.σ ζάχαρη άχνη
50 γρ κουβερτούρα
25 γρ κρέμα γάλακτος
1 κ.γ ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Σε ένα λεκανακι βάζω τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια και τα χτυπάω να αφρατεψουν. Αφήνω στην άκρη. Βάζω το γάλα με το κορν φλάουερ και το κακάο σε μια κατσαρόλα ανακατεύοντας με το σύρμα να διαλυθούν τα υλικά. Μόλις ζεσταθεί λίγο Ρίχνω το μισό μείγμα στα αυγά ανακατέυω και το προσθέτω στην κατσαρόλα ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίζει να πήζει κατεβάζω από την φωτιά προσθέτω το βούτυρο και την κουβερτούρα και ανακατέυω μέχρι να ομογενοποιηθούν.Σκεπαζω με μεμβράνη και αφήνω να κρυώσει.
Όταν κρυώσει η κρέμα την ανακατέυω να αφρατέψει.
Βάζω σε τέσσερα ποτήρια λίγο κρέμα μετά βάζω από 3 κομμάτια κρουασανακια και ξανά κρέμα.
Χτυπάω την κρέμα γάλακτος με την άχνη να γίνει σαντιγί και γαρνιρω.
Η Συνταγή είναι της κας Eleni Yiatrou
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Σιροπιαστές φωλίτσες σοκολάτας!!!♥️
Σιροπιαστές Φωλίτσες Σοκολάτας! Ένα γλυκό που αγγίζει την ψυχή!
Από την τραγανή κρούστα μέχρι την αφράτη σοκολατένια γέμιση και το μεθυστικό σιρόπι, κάθε μπουκιά είναι μια αισθητική εμπειρία!
Είναι ιδανικό για κάθε περίσταση, από οικογενειακές συγκεντρώσεις μέχρι τραπέζια με φίλους. Εντυπωσιάζει πάντα και αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις!
Υλικά
1 πακ. φύλλο κρούστας (500 γρ)
1 κούπα περίπου λιωμένο βούτυρο
Για τη Ganache
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
300 γρ κουβερτούρα
2 κ.γ. κονιάκ ή λικέρ
2 κ.γ. βούτυρο
Σιρόπι:
3 κούπες ζάχαρη
1 1/2 κούπα νερό
1/2 κούπα γλυκόζη
2 κ σ χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
Έχουμε ξεπαγώσει τα φύλλα. Παίρνουμε ένα φύλλο και το βουτυρώνουμε.Βάζουμε στη στενή άκρη του φύλλου μια μακριά βελόνα πλεξίματος.
Τυλίγουμε στη βελόνα το φύλλο, αφήνοντας στο τέλος 2 εκ. από το φύλλο χωρίς να το τυλίξουμε. Έτσι δημιουργούμε τη βάση στην οποία θα βάλουμε μετά η σοκολάτα.
Σπρώχνουμε τις δυο άκρες του φύλλου προς τα μέσα (χωρίς να το έχουμε βγάλει από τη βελόνα), ώστε να σουρώσει.
Τραβάμε με προσοχή τη βελόνα και κόβουμε το μασουράκι μας στη μέση. Παίρνουμε το κάθε μισό, το γυρίζουμε και το πιέζουμε έτσι ώστε να ενωθούν οι δυο άκρες και να γίνει ένας κύκλος που θα έχει για πάτο το κομμάτι του φύλλου που αφήσαμε χωρίς να τυλίξουμε.
Κάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα φύλλα, μέχρι να έχουμε έτοιμες όλες τις φωλίτσες μας. Τις βάζουμε σε ταψάκι που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου, ή μέχρι να ροδίσουν καλά.
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 5 λεπτά περίπου και περιχύνουμε τις φωλίτσες αφού χλιάνουν λίγο.
Φτιάχνουμε τη γκανάς μας: βάζουμε την κρέμα στη φωτιά, να κοχλάσει. Κόβουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μικρά κομματάκια. Κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά, και ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα και το βούτυρο. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει λεία η κρέμα. Ρίχνουμε και το κονιάκ και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Παίρνουμε τις σιροπιασμένες φωλίτσες και τους βάζουμε από μια ποσότητα γκανάς στο κέντρο της κάθε μιας! Μπορείτε να στολίσετε βάζοντας στο κέντρο ένα φουντούκι ή όπως αλλιώς θέλετε.
Η Συνταγή είναι της κας Sahara Mark
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Φωλίτσες κιμά με μοτσαρέλα και πιπεριά
Υλικά
600 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
1 μέτριο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
6 κουταλιές της σούπας βρώμη
1 αυγό
αλάτι
πιπέρι
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 ντομάτα
1 αυγό
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 συσκευασία μοτσαρέλλα στο σακκουλάκι με το υγρό
100 γρ. μοτσαρέλλα τριμμένη για πίτσα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σ ένα μπολ βάζουμε τον κιμά,ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο τριμμένα η αλεσμένα στο multi.Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά να ενσωματωθούν.
Σ ένα βαθύ πιάτο κόβουμε σε κυβάκια την πιπεριά , την ντομάτα και τη μοτσαρέλλα.Ρίχνουμε το αυγό, αλάτι,πιπέρι, πάπρικα και την τριμμένη μοτσαρέλλα. Ανακατεύουμε.
Πλάθουμε μεγάλα μπαλάκια τα τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί και με τον πάτο ενός ποτηριού πατάμε την επιφάνεια ώστε να δημιουργηθει μια λακκουβίτσα.
Γεμίζουμε τη λακουβίτσα με το μείγμα, πασπαλίζουμε με λίγη ακόμα τριμμένη μοτσαρέλλα
και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° βαθμούς αέρα για 30-35 λεπτά.
Καλή επιτυχία!!!
Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη