Καρυδόπιτα με κρέμα

Υλικά

6 αυγά
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι
1 κούπα καρυδιά
1 φακελάκι μπέικιν
1 κουταλάκι κανέλα
1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο

Σιρόπι
2 + 1/2 κούπες ζάχαρη
2 +1/2 κούπες νερό
λίγο λεμόνι χυμό

Κρέμα
500 ml γάλα
2 γεμάτες κουταλιές άνθος αραβοσίτου
1 κουταλιά κορν φλάουρ
2 κουταλιές ζάχαρη
Μισό garni χτυπημένο σε σαντιγί με 100ml γάλα

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και μετά ενσωματώνουμε με μια μαρίζ όλα τα υπόλοιπα υλικά . Ψήσιμο στους 175 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά.

Σιρόπι
Βράσιμο για έξι με εφτά λεπτά αφού κοχλάσει
Κρύα η καρυδόπιτα ζεστό το σιρόπι .
Κρύο η καρυδόπιτα ζεστό το σιρόπι και σιροπιάζουμε -Αφήνουμε να πιεί το σιρόπι και να κρυώσει κι ετοιμάζουμε την κρέμα.

Κρέμα
Ετοιμάζουμε το garni χτυπώντας με το γάλα να γίνει σαντιγί και την βάζουμε στο ψυγείο να περιμένει.
Βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη κρατώντας μισή κούπα σε κατσαρόλα να βράσει.

Αραιώνουμε το κορν φλάουρ και το άνθος αραβοσίτου στην μισή κούπα γάλα και το προσθέτουμε ανακατεύοντας στο γάλα της κατσαρόλας.
Mόλις δούμε και πήζει αποσύρουμε από την φωτιά .
Βάζουμε μια μεμβράνη να μην πιάσει πέτσα και όταν κρυώσει την χτυπάμε με το μίξερ και ρίχνουμε το garni που το έχουμε κάνει σαντιγί με τα 100 ml γάλα.
Tην στρώνουμε ομοιόμορφα επάνω από την καρυδόπιτα και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο καρύδι!

Φωτό:

Προηγούμενο άρθροΑφράτο Κέικ με Αχλάδια…τέλειο μαζί με τον καφέ σας
Επόμενο άρθροΚαρότο κέικ