Υλικά:

1.300 κιλά κεράσια
1.300 κιλά ζάχαρη
1 μικρό ποτήρι νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ξινό
5-6 φύλλα αρμπαρόριζας

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τα κεράσια και αφαιρούμε τα κουκουτσια.
Βάζουμε τα κεράσια σε μια κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με τη ζάχαρη.
Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να βγάλουν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε το νερό και το βάζουμε την κατσαρόλα
Το έβαλα σε σιγανή φωτιά μέχρι να βγαίνουν τα υγρά και μετά δυνάμωσα στο 2 για 7 λεπτά την άλλη μέρα ακριβώς πέντε λεπτά ένα κουτάλι του γλυκού ξινό και 5-6 φύλλα αρμπαρόριζα
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και μετά το βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.

Η Συνταγή είναι της κας Marika Thano

Προηγούμενο άρθροΑφράτο κέικ σιμιγδάλι με καρύδια: Το μυστικό για ένα γευστικό πρωινό!
Επόμενο άρθροΧατσαπούρι: Ζήστε την εμπειρία της αυθεντικής γεωργιανής κουζίνας