Γλυκό ψυγείου έτοιμο σε 15 λεπτά

Υλικά

300 γρ. μπισκότα σαβουαγιάρ
250 ml γάλακτος

Για την κρέμα:
2 αυγά
80 γραμμάρια ζάχαρης
8 γρ.ζάχαρη βανίλια
100 γρ. 00 αλεύρι
500 ml γάλακτος
100 γρ. σοκολάτας
60 γρ. σκόνη σαντιγύ (Garni)
125 γρ. βούτυρο

200 ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας Nutella
1 μαύρη σοκολάτα για διακόσμηση

Εκτέλεση

Σε μια μικρή κατσαρόλα σπάμε τ αυγά,ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα.
Ρίχνουμε το γάλα και βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα. Προσθέτουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε να λιώσει.

Aδειάζουμε την κρέμα σ ενα μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο και την σκόνη σαντιγύ και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.

Σε μια φόρμα 24 εκ. βάζουμε διάφανη μεμβράνη και στρώνουμε στο πάτο μία στρώση σαβουαγιάρ αφού τα μουλιάσουμε στο γάλα.
Βάζουμε και στα τοιχώματα της φόρμας γύρω γύρω σαβουαγιάρ. Ρίχνουμε την κρέμα.

Καλύπτουμε την επιφάνεια με σαβουαγιάρ.


Σκεπάζουμε με την μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο όλη νύχτα.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί προσθέτουμε τη Nutella και συνεχίζουμε το χτύπημα.


Ξεφορμάρουμε αναποδογυρίζουμε το γλυκό και το καλύπτουμε με την σαντιγί.

Διακοσμούμε με τριμμένη σοκολάτα.

Καλή επιτυχία