Γλυκό ψυγείου με κρέμα πορτοκάλι !!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ . 1 πακέτο φρυγανιές

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΙΡΟΠΙ:

1 ποτήρι νερού νερό,
1 ποτήρι νερού ζάχαρη,
1 λεμονόφλουδα
Βράσιμο 2 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.

ΚΡΕΜΑ.ΑΣΠΡΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
4 ποτήρια νερού γάλα,
μισό ποτήρι νερού ζάχαρη,
μισό ποτήρι νερού κορν φλάουρ.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ με την ζάχαρη στο 1 ποτήρι γάλα
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο και τα ρίχνουμε μέσα ανακατεύουμε όταν πήξει κατεβάζουμε.

ΚΡΕΜΑ.ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ.

ΥΛΙΚΑ.ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
4 ποτήρια νερού χυμό φρέσκου πορτοκαλιού,η πορτοκαλάδα με ανθρακικό,η χυμό σε κουτί,
μισό ποτήρι νερού ζάχαρη,
μισό ποτήρι νερού κορν φλάουρ,
ψιλοκομμένα πορτοκάλια

Διαλύουμε την ζάχαρη με.το κορν φλάουρ στο 1 ποτήρι χυμό,βάζουμε.το υπόλοιπο να ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα το μείγμα χυμό,κορν φλάουρ,ζάχαρη ανακατεύουμε και όταν πήξει κατεβάζουμε όταν κρυώσει λίγο προσθέτουμε το ψιλοκομμένο πορτοκάλι.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΟΛΑ ΚΡΥΑ
Τοποθετούμε φρυγανιές σπασμένες.στο τσέρκι.σιροπιάζομαι σιγά σιγά,ρίχνουμε την άσπρη κρέμα. ξανά.
Βάζουμε σπασμένες φρυγανιές λίγη άσπρη κρέμα και τέλος την κρέμα πορτοκαλιού.
Εναλλακτικά γίνεται και με χυμό λεμονιού!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Tzeni Tsanaktsidou – Αγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαραπλαστική !!!!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Προηγούμενο άρθροΣαλάτα με παντζάρι και σπανάκι
Επόμενο άρθροΚολοκυθάκια “Chips”…είναι τραγανά σαν πατατάκια