Εκμεκ Κανταΐφι

Η Συνταγή είναι του Nikolaos Tsamtsakis 

Υλικά

500 γρ νερό
600 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
φλούδα, από 1 λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας μέλι
500 γρ ζύμη κανταΐφι
150 γρ βούτυρο
1 λίτρο γάλα
200 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
6 κρόκοι αυγών
100 γρ κορν γλαουρ
100 γρ βούτυρο, παγωμένο
500 γρ κρέμα γάλακτος
1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας
100 γρ ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Στην κατσαρόλα σας προσθέτετε τα 500 ml νερό 600 γραμμάρια ζάχαρη και χυμό λεμονιού και 1 κουταλιά της σούπας μέλι και αφήνετε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί η ζάχαρη και να γίνει διαυγής.
Στο ταψί σας προσθέστε τη ζύμη Κανταΐφι και μετά απλώστε βούτυρο πάνω από το Κανταΐφι. Κάνετε αυτό σε στρώσεις μέχρι να χρησιμοποιήσετε όλο το κανταΐφι και το βούτυρο. Στη συνέχεια βάζουμε στο φούρνο στους 160 βαθμούς για μία ώρα. Όταν το Κανταΐφι είναι έτοιμο απλώστε το σιρόπι από πάνω και αφήστε το να απορροφηθεί για περίπου 30 λεπτά.

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής ρίχνουμε 900ml γάλα και 100g ζάχαρη σε κατσαρόλα και αφήνουμε να ζεσταθεί. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε 6 κρόκους αυγών και 100γρ ζάχαρη και τα ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, προσθέστε 100 γραμμάρια γάλα στους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη και στη συνέχεια ανακατέψτε. Στη συνέχεια, προσθέστε τα 100 γραμμάρια κορν φλαουρ και ανακατέψτε. Όταν βράσει το γάλα, ρίξτε το μισό γάλα στο μπολ με τα αυγά ζάχαρη γάλα και κορν φλάουρ και ανακατέψτε και μετά ξαναβάλτε το στην κατσαρόλα και ανακατέψτε μέχρι να πήξει η κρέμα όταν πήξει και μετά προσθέστε 100 γραμμάρια βούτυρο. Στη συνέχεια ρίχνουμε πάνω από τη ζύμη Κανταΐφι και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην σχηματιστεί κρούστα και τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Για την κρέμα βάζουμε 500 ml κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ προσθέτουμε 100 γραμμάρια ζάχαρης και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μια υφή γιαουρτιού. Μετά το μισάωρο που βάλατε το κανταΐφι και την κρέμα στο ψυγείο, μπορείτε στη
συνέχεια να απλώσετε την κρέμα από πάνω και μετά να πασπαλίσετε λίγο φιστίκια και να αφήσετε στο ψυγείο πολύ να κρυώσει και να δέσει.

Δείτε περισσότερες ωραίες συνταγές εδώ

Προηγούμενο άρθροΜπουγατσάκια με γκαναζ λευκής Σοκολάτας
Επόμενο άρθροΕλληνική Σπανακοτυρόπιτα