Δοκιμάστε αυτή την εύκολη συνταγή με τραγανά μπισκότα πτι-μπερ και βελούδινη κρέμα γιαουρτιού.

Υλικά:

Για τη βάση:
1 πακέτο πτι μπερ
125 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο

Για την κρέμα:
1 κιλό γιαούρτι
1 ζαχαρούχο γάλα
2 κουταλιές της σούπας μέλι
4 αυγά
Λίγη υγρή βανίλια
50 γραμμάρια corn flour (περίπου 2 ½ κουταλιές της σούπας)

Για το σερβίρισμα (προαιρετικά):
Σιρόπι
Μαρμελάδα
Γλυκό του κουταλιού
Καραμέλα
Σοκολάτα
Άλλα υλικά της αρεσκείας σας

Εκτέλεση:

Προετοιμασία της βάσης:

Θρυμματίστε τα πτι μπερ σε ένα μπολ.
Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Στρώστε το μείγμα σε μια φόρμα, πιέζοντας ελαφρά για να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη βάση.
Τοποθετήστε τη φόρμα στην κατάψυξη για 20 λεπτά.

Προετοιμασία της κρέμας:

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα, το μέλι, τα αυγά και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέστε το corn flour και ανακατέψτε καλά μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα και να μην υπάρχουν σβόλοι.

Συναρμολόγηση και ψήσιμο:

Αφαιρέστε τη φόρμα από την κατάψυξη.
Απλώστε την κρέμα γιαουρτιού ομοιόμορφα πάνω από τη βάση μπισκότου.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 50 λεπτά, ή μέχρι η κρέμα να σταθεροποιηθεί και να ροδίσει ελαφρά.
Αφήστε το γλυκό να κρυώσει εντελώς πριν το σερβίρετε.

Σερβίρετε το γλυκό με το συνοδευτικό της αρεσκείας σας, όπως σιρόπι, μαρμελάδα, γλυκό του κουταλιού, καραμέλα, σοκολάτα ή άλλα υλικά που σας αρέσουν.

Προηγούμενο άρθροΧοιρινές Μπριζόλες Λαιμού με Μελιτζάνες στο Φούρνο
Επόμενο άρθρο14 Σεπτεμβρίου του Σταυρού νηστεία: Τι τρώμε και τι φτιάχνουμε ;