Συστατικά:

500 g απλά μπισκότα πτιμπερ
50 ml στιγμιαίος καφές
50 g σοκολάτας για διακόσμηση

Συστατικά για την κρέμα σοκολάτας:
600 ml φρέσκιας κρέμας με τουλάχιστον 30% περιεκτικότητα σε λιπαρά
600 g σοκολάτας με λιγότερο από 30-40% κακάο
100 g βούτυρο 

Συστατικά για την κρέμα βανίλιας:
1 λίτρο γάλα
180 g ζάχαρης άχνη
2 κρόκους αυγών
100 g κορνφλάουρ
100 g βούτυρο
10 g ζάχαρη βανίλιας
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Μέσα σε ένα μπολάκι που έχουμε διαλύσει τον στιγμιαίο καφέ βυθίζουμε κάθε ένα μπισκότο και στρώνουμε την βάση ενός ταψιού 24χ30 εκ

Φτιαχνουμε την κρεμα βανίλιας

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κορν φλαουρ, 200 ml γάλα, και ανακατευουμε με το αυγοδάρτη να διαλυθεί
Σε μιά κατσαρόλα σε μετρια-υψηλή ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα,την ζάχαρη,ζάχαρη βανίλιας, το μείγμα κορνφλαουρ, το αλάτι και τους 2 κρόκους αυγών. Ανακατευουμε συνέχεια μέχρι να πήξει και να πάρουμε μια υπέροχη κρέμα πατισερι και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει

Σε ένα μπόλ αδειάστε το βούτυρο και χτυπήστε με ένα μιξερ χειρός μέχρι να κρεμώσει. Προσθέστε σταδιακά την κρύα κρέμα  και ανακατέψτε με το μίξερ μέχρι να πάρετε μια λεπτή βελουδένια κρέμα πατισερι.

Απλώστε την κρέμα για καλυψετε την βάση με τα μπισκότα , μετά στρώστε από πάνω απο

την κρέμα μία δευτερη στρώση με μπισκότα (που έχετε βυθίσει μέσα στο καφέ)

Για την κρέμα σοκολάτας

Σε μία κατσαρόλα που την έχε βάλει σε μετρια-υψηλή φωτιά αδειαστε τα 600μλ κρέμα γάλακτος και ανακατεψτε μέχρι να ζεσταθεί και αδειάστε μέσα την σοκολάτα και ανακατευετε συνεχώς για να διαλυθεί.

Κατεβάστε από την φωτιά και συνεχίστε το ανακάτεμα να πάρετε μια υγρή σοκολάτα.

Ρίχνετε μέσα στην ζεστή σοκολάτα το βουτυρο και ανακατευουμε για να λιώσει και αδειάζουμε όλο το μείγμα μέσα σε ένα μπολ.

Βάζουμε το μπολ στην κατάψυξη για 1 ώρα.
Βγάζουμε το μπόλ από την κατάψυξη και το χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός να πάρετε μια μεταξένια κρέμα.


Απλώστε όλο το μείγμα σοκολάτας πάνω από την δευτερη βάση μπισκότου.

Στρώνουμε ένα τρίτο στρώμα με μπισκότα και απλώνουμε την υπόλοιπη κρεμα βανίλιας και βάζουμε στο ψυγείο για 8 ώρες


Στο τέλος πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα

και το γλυκό είναι έτοιμο να κοψετε και να σερβίρετε

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤυρόψωμο τραγανό με φέτα
Επόμενο άρθροΑρνάκι με κριθαράκι κατσαρόλας