Μία πολύ νόστιμη πίτα, εύκολη και οικονομική, της ελληνικής παράδοσης, που μας ανατρέχει στον τρόπο ζωής των προηγούμενων χρόνων (και όχι μόνο). Τα χόρτα μπορεί να ποικίλουν ανάλογα την εποχή αλλά ότι χόρτα και να χρησιμοποιήσετε το αποτέλεσμα θα είναι καταπληκτικό. Σίγουρα κανείς δεν αρκείται σε ένα – ή και δύο – κομμάτια!!

ΥΛΙΚΑ :

 4 αυγά
 2 και 1/2 φλιτζάνια λευκό αλεύρι
 1 φλιτζάνι γιαούρτι
 1 φλιτζάνι λάδι
 1 μπέικιν πάουντερ (10 g)
 αλάτι
 300 γρ. φέτα
 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
 500 γρ. διάφορα χόρτα (σπανάκι, μυρώνια, καυκαλήθρες κ.τ.λ)
 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
 λίγο βούτυρο (κομματάκια)
*** 1 φλιτζάνι έχει μέγεθος 250 ml

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C Κελσίου.
Χτυπήστε τα αυγά και, στη συνέχεια, προσθέστε το γιαούρτι. Δεν χρειάζεται μίξερ.
Συνεχίστε με το λάδι και το αλάτι (προσοχή, έαν η φέτα είναι αλμυρή) ανακατέψτε καλά και στη συνέχεια προσθέστε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι σταδιακά μέχρι να πάρετε ένα σχετικά σφιχτό χυλό.
Προσθέστε τα ψιλοκομμένα χόρτα και μυρωδικά και τη θρυμματισμένη φέτα στο τέλος και ανακατέψτε καλά.
Θα γίνει πιο δύσκολο να αναμειχθεί, επειδή το μείγμα θα είναι παχύ, αλλά έτσι πρέπει να είναι.
Κρατάτε στην άκρη μία χούφτα από το τυρί για το τέλος.
Λαδώνετε καλά ένα ταψί 35 εκ. και ρίχνετε το μίγμα προσθέτοντας πάνω από την πίτα το τυρί που κρατήσατε, θρυμματισμένο και μερικά κομματάκια βούτυρο στην επιφάνεια.
Ψήνετε για 50-60 λεπτά στους 180°C Κελσίου, στο χαμηλό ράφι του φούρνου. Αν την θέλετε ξεροψημένη ψήνετε 15 λεπτά ακόμη, αφού καλύψετε με λαδόκολλα.
Η πίτα είναι έτοιμη όταν ροδίσει ολόγυρα και ξεκολλήσει από τα τοιχώματα.
Αφήνετε να κρυώσει λίγο και να τραβήξει την υγρασία πριν την κόψετε σε κομμάτια.