Υλικά

1 φακελάκι ξηρή μαγιά
Λίγο χλιαρό νερό (για τη μαγιά)
Λίγη ζάχαρη (για τη μαγιά)
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Περίπου 2 ποτήρια χλιαρό νερό (ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο ή λιγότερο)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σ’ένα μπολ ανακατεύουμε την μαγιά με λίγο χλιαρό νερό και λίγη ζάχαρη.Σκεπάζουμε για 10 λεπτά να φουσκώσει και μετά το ρίχνουμε σε μια λεκανίτσα όπου έχουμε το αλεύρι γ.ο.χ. Προσθετουμε  το μελι και 2 ποτήρια περίπου χλιαρό νερό να γίνει πηχτός χυλός.Τελος 1 κ.γ.αλάτι και σκεπάζουμε με πετσέτα για μία ώρα… περίπου!!

Τηγανίζω τους λουκουμάδες για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να φουσκώσουν καλά.

Βγάζω τους τηγανισμένους λουκουμάδες με μια τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετώ σε ένα πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι.

Σερβίρω τους λουκουμάδες ζεστούς, περιχυμένους με μέλι, κανέλα και καρύδια

Η Συνταγή είναι της φίλης Ελινα Σκλαβου