Υλικά:
6 λεμόνια
2 λάιμ
100 γρ. ζάχαρη
500 ml νερό
Εσάνς λεμονιού (προαιρετικά)
750 γρ. πάγος για κοκτέιλ (θρυμματισμένος)
Εκτέλεση:
για το σιρόπι:
Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε 100 ml νερό και διαλύουμε μέσα τη ζάχαρη. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε τον χυμό:
Στύβουμε το χυμό από τα λεμόνια και τα λάιμ. Τον ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα 400 ml νερό.
Μόλις κρυώσει το σιρόπι, το προσθέτουμε στο μείγμα με το χυμό. Αν θέλουμε, προσθέτουμε και μερικές σταγόνες εσάνς λεμονιού.
Στο μπλέντερ, θρυμματίζουμε τον πάγο σε δόσεις μέχρι να γίνει σαν χιόνι.
Προσθέτουμε τον θρυμματισμένο πάγο στο μείγμα με το χυμό και ανακατεύουμε καλά.
Παγώνουμε: Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα δοχείο με καπάκι και το βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 1 ώρα.
Ανακατεύουμε τη γρανίτα πριν το σερβίρισμα για να σπάσουμε τυχόν κρυστάλλους.
ΠΗΓΗ: Milena Bagaliyska