Το ντρέσινγκ είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να αρωματίσετε τις σαλάτες. Φτιάξτε ένα νόστιμο ντρέσινγκ στο σπίτι
για να βελτιώσετε τη γεύση των λαχανικών και φτιάξτε μια πολύ ωραία σαλάτα.
Γενικά, τα ντρέσινγκ χωρίζονται σε βινεγκρέτ και μαγιονέζα. Οι σάλτσες βινεγκρέτ βασίζονται σε φυτικά λιπαρά, όπως ελαιόλαδο ή λάδι και ξύδι. Ανάλογα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις, μπορείτε να επιλέξετε ξύδι μήλου ή κρασιού ή χυμό λεμονιού.
Συνήθως, μπορείτε να προσθέσετε διάφορα μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, μουστάρδα, ζάχαρη ή μέλι στο ντρέσινγκ βινεγκρέτ.
Διαφορετικοί τύποι ντρέσινγκ είναι κατάλληλοι για διαφορετικές σαλάτες, αλλά μη διστάσετε να πειραματιστείτε για να βρείτε ποιοι συνδυασμοί ταιριάζουν στο γούστο σας.

Μια από τις πιο εύκολες σάλτσες τύπου βινεγκρέτ είναι η εξής:

χυμός από 5 λεμόνια,
120 γρ μουστάρδα,
250 ml. ελαιόλαδο,
1 γρ αλάτι.

Ανακατεύουμε μέχρι να ληφθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αυτή η σάλτσα είναι κατάλληλη για σαλάτες που περιέχουν μαρούλι, ρόκα, κοτόπουλο.

Για τη σαλάτα του Καίσαρα χρησιμοποιείται το ακόλουθο dressing:

200 g μαγιονέζα,
30 g αντζούγιες,
40 ml. ελαιόλαδο,
40 ml. χυμό λεμονιού,
παρμεζάνα σε σκόνη,
σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.

Πολτοποιήστε όλα τα προϊόντα και δοκιμάστε τη σαλάτα.

Μια σάλτσα με βάση το ξύδι είναι κατάλληλη για πράσινη σαλάτα.

Ανακατεύουμε 20 ml. βαλσάμικο ξύδι,
20 ml. χυμό λεμονιού,
20 γρ μουστάρδα.
Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα, προσθέτουμε 40 ml. ελαιόλαδο, αλάτι 1 γρ και άσπρο πιπέρι 1 γρ.
Ανακατεύουμε ξανά μέχρι να προκύψει ένα λείο μείγμα.

Παρασκευάζεται ντρεσσινκ γιαουρτι-σκόρδο:

Πάρτε 400 g γιαούρτι,
20 g κρέμα γάλακτος,
60 g μαγιονέζα,
20 ml. χυμό λεμονιού,
2 σκελίδες σκόρδο και αλάτι κατά βούληση.

Ανακατεύουμε όλα, τρίβουμε τη φλούδα λεμονιού και αφού έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα, δοκιμάζουμε την επιλεγμένη σαλάτα.

Οι συνδυασμοί για ντρέσινγκ για σαλάτες μπορεί να είναι πολλοί, είναι σημαντικό να συνδυάσετε σωστά τα υλικά του ντρέσινγκ
με το είδος της σαλάτας.
Ετοιμάστε το ντρέσινγκ αμέσως πριν ετοιμάσετε τη σαλάτα.