Συστατικά:

Στήθος κοτόπουλου – 300 g.
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι
φυτικό λάδι για τηγάνισμα
βούτυρο – 15 g.
κρέμα γάλακτος – 150 g (περιεκτικότητα σε λιπαρά 30 – 33%)
νερό – 100 g.
Χυμός λεμονιού – 2 κουταλιές της σούπας
Ξύσμα λεμονιού – 1 κουτ
Σκόρδο – 1 σκελίδα
άνηθο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και φιλετάρουμε το στήθος κοτόπουλου αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο μεριές.
Στη συνέχεια σε ένα τηγάνι βάζουμε περίπου μία κουταλιά λάδι και το βούτυρο και προσθέτουμε κοτόπουλο τηγανίζουμε περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά να ρόδισουν.
Τα βγάζουμε κομμάτια σε ένα πιάτο, στη συνέχεια στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος νερό, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε μετά αλάτι ψιλοκομμένο σκόρδο, άνηθο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε τη σάλτσα μας.
Οταν πήξει ελαφρά προσθέτουμε μέσα και τα κομμάτια κοτόπουλο

και βράζουμε τα στήθη κοτόπουλου στη σάλτσα για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Καλή Απόλαυση