Διαφορετικός “Μπακλαβάς” με γιαούρτι και σιμιγδάλι

Απαιτούμενα συστατικά:

500 γραμμάρια λεπτα φύλλα για μπακλαβά
4 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι
μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι:
Από ένα μπολ ζάχαρη
Από ένα ποτήρι νερό
2 τεμ. ζάχαρη βανίλιας
φλιτζάνι = 250 ml

Παρασκευή:

Βράζετε πρώτα το σιρόπι για να κρυώσει: Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη, μαγειρεύετε
χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε τη ζάχαρη βανίλιας.
Ανακατεύουμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη. στη συνέχεια προσθέστε το λάδι, το γιαούρτι και
σιμιγδάλι αναμεμειγμένο με μπέικιν πάουντερ.
Βάζουμε δύο φύλλα στο ταψι. Μετά ρίχνουμε λίγο απο την γέμιση και αλειφουμε. Βάζουμε από πάνω 2 ακόμη φύλλα.

Αλείφουμε με γέμιση και συνεχίζουμε με αυτή τη σειρά μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Τέλος, βάζουμε 3 φύλλα χωρίς γέμιση, κόβουμε τον μπακλαβά σε διαμάντια και λαδώνουμε με βούτυρο.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.
Ρίξτε το κρύο σιρόπι πάνω στον τελειωμένο μπακλαβά. Αφήστε το να μουλιάσει μετά ψύξτε στο ψυγείο καλά πριν το σερβίρετε.

Καλή Απόλαυση