CHEESECAKE Λεμονιού

Υλικά:

Διάμετρος 22cm.

Βάση:
160g μπισκότα digestive.
80 γρ. Βούτυρο

Γέμιση:
80g χυμό λεμονιού
500γρ Mascarpone
300γρ Φρέσκια κρέμα γάλακτος
10 γραμ. ζελατινη
100g ζάχαρη άχνη βανίλιας

Για την επίστρωση Ζελε:
90 γραμμάρια χυμού λεμονιού.
150 ml νερό
80g κοκκοποιημένη ζάχαρη
Ένα ξύσμα λεμονιού
6 γραμ. ζελατίνη.
Κίτρινος χρωματισμός τροφίμων.

Μέθοδος:

Βάση:
Λιώστε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων.
Τρίψτε τα μπισκότα στο μπλεντερ.
Ανακατέψτε το βούτυρο και ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι το μείγμα να είναι λείο.
Πάρτε ένα αρθρωτό καλούπι(τσερκι) ρίξτε όλο το μείγμα μπισκότων στο καλούπι, πιέστε καλά για να συμπιέσετε τη βάση και τοποθετήστε το στο ψυγείο.

Γέμιση :
Στύψτε το χυμό των λεμονιών, ζυγίστε 80 γραμμάρια και στραγγιστε το, θερμάνετε το χυμό και προσθέστε τη ζελατίνη αφού την μαλακώσετε σε κρύο νερό πρωτα, φιλτράρετε ξανά με κόσκινο και αφήστε το
να κρυώσει.
Χτυπάμε την κρέμα με τη ζάχαρη, σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το μασκαρπόνε με το φιλτραρισμένο χυμό λεμονιού, προσθέτουμε την κρέμα και ανακατεύουμε απαλά.
Πάρτε το ταψί από το ψυγείο, ρίξτε το γέμισμα πάνω από τη βάση, ισοπεδώστε το, τοποθετήστε το ξανά στο ψυγείο και αφήστε το να στερεοποιηθεί για 4 ώρες.

Προετοιμάστε το ζελέ:
Πλύνετε και στίψτε τα λεμόνια.
Βυθίστε τα φύλλα ζελατινης σε κρύο νερό.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, το ξύσμα λεμονιού και μαγειρεύουμε για αρκετή ώρα για να διαλυθεί η ζάχαρη, αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη συμπιεσμένη ζελατίνη,
το χυμό λεμονιού και μια μικρή βαφή τροφίμων, ανακατεύουμε και στραγγισζουμε.
Γαρνίρετε το cheesecake με το τώρα χλιαρό ζελέ και ψύξτε για τουλάχιστον μία ώρα και στη συνέχεια διακοσμήστε όπως θέλετε. (Χρησιμοποίησα ένα λεμόνι.)
Σημείωση: περάστε ένα μαχαίρι κατά μήκος των άκρων πριν αφαιρέσετε το καλούπι.

Καλή Επιτυχία