Συστατικά:
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 φακελάκι baking powder (10 g)
4 αυγά

Για τη γέμιση:
1/2 γάλα γάλακτος
4 + 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
2 αυγα
2 πακέτα ζάχαρης βανίλιας
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι (γεμάτα)
125 γραμμάρια βουτύρου + 2 κουταλιές της σούπας αχνη ζάχαρης
* το μέγεθος κυπέλλου είναι 250 ml

Παρασκευή:
Τοποθετήστε το λάδι και το νερό και μόλις πάρει την πρώτη βράση, αφήστε το να σιγοβράζει για άλλα 2 λεπτά. Προσθέστε το αλεύρι στο βραστό υγρό μείγμα και ανακατέψτε καλά μέχρι να πήξει. Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέστε το baking powder και αφήστε το μίγμα να κρυώσει εντελώς.
Ανακατέψτε τα αυγά με το κρύο μίγμα προσθέτοντάς τα ένα προς ένα.

Υπάρχουν δύο τρόποι να βάλετε το μείγμα στο ταψί
Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι
Χρησιμοποιώντας μια σύριγγα ζαχαροπλαστικής

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς. Κατά το ψήσιμο, ο φούρνος δεν πρέπει να ανοίξει, ειδικά τα πρώτα 20 λεπτά.

Προετοιμασία της γέμισης:
Μαγειρέψτε το γάλα με 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη και αφήστε το.
Ανακατέψτε το αλεύρι, τα αυγά, τη βανίλια και τις υπόλοιπες 3 κουταλιές σούπας ζάχαρης με σύρμα. Προσθέστε το μείγμα στο γάλα. Βράστε μέχρι το μίγμα να είναι κρεμώδες και αφήστε το να κρυώσει.
Ανακατέψτε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρης Προσθέστε το στην κρύα κρέμα.
Κόψτε τα εκλεράκια οριζόντια και γεμίστε τα με κρέμα.

Προσθέστε λιωμένη σοκολάτα από πάνω (που έχετε προετοιμάσει).
Απολαύστε το!

Προηγούμενο άρθροΗ συνταγή βήμα βήμα…της κυρά Μαριώς όπως την φτιάχνει
Επόμενο άρθροΑπό τις πιο ωραίες και εύκολες μηλόπιτες !!!