Χαρείτε μια γευστική εμπειρία που αγγίζει το θεϊκό με την Ελληνική Σοκολάτα Μπακλαβά. Η απαλή, βελούδινη σοκολάτα αγκαλιάζει τραγανά φύλλα κρούστας και τραγανά καρύδια, δημιουργώντας μια ακαταμάχητη γεύση που θα σας ενθουσιάσει.
Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou
Υλικά
250 γρ Φύλλο Κρούστας ψιλοκομμένο
100 γρ Τριμμένο Αμύγδαλο ή Καρύδι
125 γρ Λιωμένο βούτυρο Αγελαδινό
270 γρ Μέλι
Λίγο κανέλα Σκόνη και Γαρύφαλλο
80 γρ Λιωμένη Λευκή Κουβερτούρα
250 γρ Κουβερτούρα Γάλακτος Λιωμένη
Εκτέλεση
Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτή την πανεύκολη συνταγή παίρνοντας φύλλο κρούστας που μας έχει περισσέψει από άλλα γλυκά
είτε κατεψυγμένο και το κόβουμε σε πολύ λεπτά κομμάτια
Πολύ σημαντικό είναι να ψιλοκόψετε το φύλλο κρούστας σε πολύ λεπτά κομμάτια και το λόγο θα το δείτε παρακάτω
Στη συνέχεια ρίχνουμε το ψιλοκομμένο φύλλο κρούστας σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ψιλοτριμμένο αμύγδαλο ή καρύδι
ό,τι επιθυμείτε και το λιωμένο βούτυρο
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί ώστε να βουτυρωθούν πολύ καλά και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί που έχουμε βάλει μία λαδόκολλα
όπως θα δείτε παρακάτω
Απλώνουμε το μείγμα αραια μέσα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε 170 βαθμούς για 25-30 λεπτά η μέχρι που να
πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα
Ετοιμο ψημένο το μείγμα μας έχει πάρει ένα υπέροχο χρυσαφένιο χρώμα πραγματικά μοσχοβολάει μπακλαβάς και έτσι όπως είναι ζεστό
το μεταφέρουμε σε ένα μπολ
Στη συνέχεια προσθέτουμε το μέλι να επιλέξετε ένα ωραίο ελαφρύ και αρωματικό μέλι καθώς και τα μπαχαρικά μας κανέλα και γαρύφαλλο
και τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά αφήνουμε το μείγμα μας να κρυώσει εντελώς
Αφού έχει κρυώσει το υπέροχο κρατσανιστό μείγμα μπακλαβά παίρνουμε δύο αλουμινένιες φόρμες μιας χρήσεως και έχουμε λιώσει
λευκή κουβερτούρα και κουβερτούρα γάλακτος και στρώνουμε τη σοκολάτες
Με τη λευκή σοκολάτα έφτιαξα κάποια σχεδιάκια στην βάση της αλλουμινένειας φόρμας τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 10 λεπτά να
σφίξουν και στη συνέχεια ρίχνω περίπου τη μισή ποσότητα από τη λιωμένη σοκολάτα γάλακτος
Την απλώνω περιμετρικά αλλά και στον πάτο ώστε να δημιουργήσουμε τα τοιχώματα της σοκολάτας
Βάζουμε τις φόρμες στο ψυγείο για περίπου 15 λεπτά να παγώσει η κουβερτούρα. Στη συνέχεια βγάζω τις φόρμες από το ψυγείο και
απλώνω μία όμορφα το υπέροχο κρατσανιστό μείγμα μπακλαβά που φτιάξαμε μέχρι τα τοιχώματα
Πιέζουμε και απλώνουμε ομοιόμορφα και τελειώνοντας ρίχνουμε την υπόλοιπη λιωμένη σοκολάτα γάλακτος να καλυφθεί
Βάζουμε τις φόρμες στο ψυγείο ώστε να παγώσουν οι σοκολάτες και είμαστε έτοιμοι να τις ξεφορμάρουμε
Καλή Επιτυχία
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Ακούγεται υπέροχη η συνταγή της κας Παλμιρα Αριστου ! Θα χαρώ να την μοιραστώ μαζί σας σε πιο οργανωμένη μορφή.
Υλικά:
2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση σοκολάτα
2 πακέτα πτι μπερ βανίλιας ή σοκολάτα
1 κουτί σαντιγί Morfat
1 κουτί τυρί Φιλαδέλφεια
1 βαζάκι κομπόστα βύσσινο
Σιρόπι από την κομπόστα βύσσινο (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Προετοιμασία των κρεμών:
Ακολουθήστε τις οδηγίες στην συσκευασία για την παρασκευή των 2 κρεμών ζαχαροπλαστικής με γεύση σοκολάτα.
Συναρμολόγηση:
Σε ένα ταψί ή μια πιατέλα, απλώστε μια στρώση πτι μπερ
Ρίξτε από πάνω κρέμα ζαχαροπλαστικής και απλώστε ομοιόμορφα.
Επαναλάβετε τη στρώση πτι μπερ κρεμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτας.
Σαντιγί και τυρί Φιλαδέλφεια:
Χτυπήστε τη σαντιγί Morfat μέχρι να γίνει αφράτη.
Ανακατέψτε απαλά τη σαντιγί με το τυρί Φιλαδέλφεια μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Απλώστε το μείγμα σαντιγίς-τυριού πάνω από την τελευταία στρώση κρέμας.
Βύσσινο και σιρόπι:
Στραγγίξτε τα βύσσινα από την κομπόστα και διακοσμήστε την επιφάνεια του γλυκού.
Περιχύστε προαιρετικά με λίγο σιρόπι από την κομπόστα βύσσινο.
Βάζετε στο ψυγείο να παγωσει και μετα κόβετε και σερβίρετε