Υλικά:

  • 130γρ. ζάχαρη καρύδας
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας
  • 300γρ. φουντουκοβούτυρο
  • 35γρ. κακάο (κατά προτίμηση βιολογικό)
  • ¼ κουταλάκι αλάτι
  • ¼ κουταλάκι μαγειρική σόδα
  • ¼ κουταλάκι baking powder
  • 90γρ. ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα (65-70% κακάο), χωρισμένη σε δύο μέρη
  • 115γρ. χοντροκομμένα καβουρδισμένα φουντούκια
  • έξτρα κακάο για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C. Στρώνουμε ένα τετράγωνο ταψάκι σαν αυτό ή αυτό με αντικολλητικό χαρτί.
  2. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε καλά την ζάχαρη καρύδας με τα αυγά. Προσθέτουμε την βανίλια και το φουντουκοβούτυρο και ανακατεύουμε ξανά.
  3. Σε ένα άλλο μπωλ κοσκινίζουμε το κακάο, την σόδα, το baking powder και το αλάτι. Τα προσθέτουμε στο πρώτο μείγμα και ανακατεύουμε ξανά. Προσθέτουμε την μισή σοκολάτα και τα φουντούκια και ανακατεύουμε προσεκτικά με μία σπάτουλα.
  4. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψάκι και φροντίζουμε να το στρώσουμε ομοιόμορφα.
  5. Ρίχνουμε την υπόλοιπη σοκολάτα στην επιφάνεια και ψήνουμε στην δεύτερη σχάρα του φούρνου για 25 λεπτά περίπου.
  6. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν το κόψουμε.
  7. Κοσκινίζουμε, εάν θέλουμε, λίγο κακάο στην επιφάνεια και το απολαμβάνουμε.

ΥΓ. Εάν είστε λάτρεις των φουντουκιών και της σοκολάτας, δείτε πως θα φτιάξετε σπιτική πραλίνα φουντουκιού πολύ εύκολα.

Credit to

Προηγούμενο άρθροΨωμοκουλουράκια…δοκιμάστε τα
Επόμενο άρθροΣτραπατσάδα