Κρέας με πατάτες στην κατσαρόλα (γκουλάς)

Διαφήμιση

Το κρύο είναι εδώ και χρειάζεται σπέσιαλ συνταγές για να περάσει.
Μπορεί η καταγωγή του γκούλας να είναι ουγγρική, υπάρχει όμως και η θεσσαλονικιώτικη παραλλαγή του Μια ωραία χειμωνιάτικη συνταγή. Μια πεντανόστιμη συνταγή, χωρίς να είναι ιδιαίτερα δύσκολη, με εξαιρετικές γεύσεις.

Υλικά :

500 gr μοσχαρίσιο κρέας (κόψιμο κατάλληλο για να αντέχει σε μεγάλο χρόνο ψησίματος).
2 πατάτες
2 ντομάτες
1 πράσινη πιπεριά
3 κόκκινα κρεμμύδια
1 καρότο
40 γρ βούτυρο
1 lt. ζωμός βοδινού
1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 μεγάλη κουταλιά γλυκιά πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
Δάφνη
Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι για γεύση.

Εκτέλεση:

Διαφήμιση

Το πρώτο βήμα στην προετοιμασία του γκούλας θα είναι να ζεστάνετε το ζωμό κρέατος.
Στη συνέχεια ξεφλουδίστε τα κρεμμύδια, κόβοντάς τα σε λεπτές φέτες και μετά ροδίστε τα με το καρότο (κομμένο σε μικρά
κομμάτια) σε ένα τηγάνι με βούτυρο και λάδι EVO. Μην τα αφήνετε να καούν, γι’ αυτό ανακατέψτε συχνά.
Αρωματίστε με ένα κουταλάκι του γλυκού κύμινο.

Δείτε την συνέχεια στην επόμενη σελίδα

Διαφήμιση

Διαφήμιση