Αυτή η συνταγή θα σας μεταφέρει σε μια γευστική εμπειρία με ένα κέικ κολοκύθας που ξεχωρίζει για τη ζεστή του αρωματική γεύση και την υπέροχη υφή του. Είναι ιδανικό για να συνοδεύσετε τον καφέ σας ή για ένα απολαυστικό κολατσιό. Η κολοκύθα, με την φυσική της γλυκύτητα και την υψηλή περιεκτικότητά της σε βιταμίνες και φυτικές ίνες, προσδίδει στο κέικ μια μοναδική υγρασία και θρεπτική αξία.
Υλικά:
300 γραμμάρια κολοκύθα (πουρές)
2 αυγά
70 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
90 γραμμάρια σπορέλαιο
120 γραμμάρια ζάχαρη
200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
Κανέλα
Μοσχοκάρυδο
Λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
Ψήνουμε ή βράζουμε την κολοκύθα μέχρι να μαλακώσει. Αφήνουμε να κρυώσει και την πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνει πουρές.
Σε ένα μπολ, αναμιγνύουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το σπορέλαιο και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας και ανακατεύουμε καλά.
Σε ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
Ενσωματώνουμε τα στεγνά υλικά στα υγρά, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να μην υπάρχουν
σβολιάκια.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 45-50 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό ένα μαχαίρι που θα τοποθετήσουμε στο κέντρο του κέικ.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε και το σερβίρουμε.
H συνταγή είναι της κας Olha Pazyuk