ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
500g με μασκαρπόνε
3 μεγάλα αυγά
60g ζάχαρη άχνη
24 μπισκότα σαβαγιάρ (ανάλογα με το μέγεθος του πιάτου – ταψιού σας)
125ml (1/2 φλιτζάνι) Bailey’s
125ml (1/2 φλιτζάνι) ισχυρό εσπρέσο, σε θερμοκρασία δωματίου
60 g 70% μαύρη σοκολάτα
2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάου
Θα χρειαστείτε ένα τετράγωνο ταψί με μέγεθος περίπου 23 εκατοστά ή κάτι παρόμοιο. Ή 8-10 ποτήρια σερβιρίσματος.
ΟΔΗΓΙΕΣ
Αυγά και Mascarpone
Χτυπάτε τα ασπράδια αυγών στο ύψος μέχρι να σκληρυνθούν(μαρέγκα) και αφήνω στην άκρη.
Τώρα τοποθετήστε τους κρόκους αυγών και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπήστε με το ίδιο μιξερ (δεν χρειάζεται να καθαρίσετε) σε υψηλή ταχύτητα για περίπου 2 λεπτά, μέχρι το μείγμα να είναι απαλό και σχεδόν μους στην εμφάνιση.
Ρίξτε το μασκαρπόνε και κτυπήστε χαμηλά για να την αναμίξετε καλά. Προσθέστε 3 κουταλιές της Bailey’s και ανακατέψτε το.
Τώρα, ανακατέψτε απαλά τα ασπράδια αυγού στο μείγμα μασκαρπόνε και κρόκου αυγού, αργά και σταδιακά και αφήνω στην άκρη.
Συναρμολόγηση του Tiramisu
Ρίξτε τον καφέ και τα υπόλοιπα του Bailey σε ένα ρηχό πιάτο – ταψάκι.
Βάλτε τα μπισκότα στο μείγμα καφέ για 3 δευτερόλεπτα, όχι περισσότερο, κουνήστε τα να φύγει η περίσσεια καφέ και τοποθετήστε τα στη βάση του πιάτου σε ένα μόνο στρώμα ή στο ποτήρι. Εάν χρησιμοποιείτε ποτήρια, θα χρειαστεί να σπάσετε τα μπισκότα για να χωρέσουν και να τα σπρώξετε, ειδικά για τα κωνικά ποτήρια μαρτίνι.
Τοποθετήστε τα μισό μείγμα μασκαρπόνε πάνω από τα νωπά μπισκότα
Τρίψτε το μισό της σοκολάτας πάνω από το στρώμα μασκαρπόνε.
Επαναλάβετε αυτό με ένα άλλο στρώμα των μπισκότων καφέ , μείγμα μασκαρπόνε και το δεύτερο μισό της τριμμένης σοκολάτας.
Καλύψτε με μεμβράνη και τοποθετήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες για να σφίξει, ακόμη και μια μέρα.
Ακριβώς προτού σερβίρετε, τοποθετήστε την τριμμένη σοκολάτα με ένα λεπτό στρώμα σκόνης κακάου χρησιμοποιώντας ένα κόσκινο.
ΠΗΓΗ: linsfood.com