Κέικ με μήλα και κανέλα.
Μπορείτε να το φτιάξετε σε κέικ η σε ατομικά μαφιν.
Υλικά
125γρ ηλιέλαδο
2 αυγά
2 βανίλιες
200γρ καστανή ζάχαρη
1/2 μικρή κουταλια κανέλα
125γρ γιαούρτι
310γρ Φαρινα
1 μεγάλο πράσινο ξύνωμηλο τριμμένο στο τρίφτη
Streusel topping.
160γρ αλεύρι
80γρ καστανή ζάχαρη
60γρ βούτυρο
1 μικρή κουταλιά κανέλα
Βανίλια γλάσο.
200γρ άχνη Ζάχαρη
3 με 5 μεγάλες κουτάλες γαλα
Εκτέλεση
Streusel topping
Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι ως που αρχίζει να τρίβετε το Streusel.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε την άχνη και λίγο, λίγο το γάλα ως που γίνει το γλάσο.
Σε ένα μεγάλο μπολ Προσθέτουμε το λάδι, ζάχαρη, βανίλιες, κανέλα και αυγά και χτυπάμε με ένα σύρμα για 2 λεπτα, προσθέτουμε και την γιαούρτι και χτυπάμε για 2 λεπτό, στο τέλος προσθέτουμε την Φαρίνα και ανακατεύουμε για 1 λεπτά.
Σε 30cm × 11cm μακρόστενο ταψί με αντικολλητικό χαρτί, προσθέτουμε μισό το μίγμα κεικ, το τριμμένο μύλο, μισό το Streusel, το υπόλοιπο το μίγμα κέικ και τέλος το υπόλοιπο Streusel. Στο φούρνο στο αέρα 170 για 50 με 60 λεπτά. Όταν γίνει το αφήνουμε να ξεκούραστη για 15 λεπτά και ύστερα πρώτο γλάσο από πάνω.
Καλή συνέχεια.
Η Συνταγή είναι της κας