ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Ξύσμα από 2 λεμόνια
1/3 φλιτζάνι καρύδα χωρίς ζάχαρη
3/4 κουταλιού της σούπας αλάτι
1 κουταλιά φρέσκο χυμό λεμονιού
2 φλιτζάνια χουρμάδες χωρίς τον πυρήνα
1/2 κουταλάκι ψιλοκομμένο τζίντζερ ή ένα μικρό κουμπί με φρέσκο τζίντζερ
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλιές βούτυρο καρύδας, 

ΟΔΗΓΙΕΣ
Συνδυάστε το ξύσμα λεμονιού, τις νιφάδες καρύδας και το αλάτι σε ένα ρηχό μπολ και αφήστε το στην άκρη.


Συνδυάστε τα υπόλοιπα συστατικά σε έναν μπλεντερ τροφίμων και χτυπήστε για επεξεργασία μέχρι να σχηματιστεί μια “μπάλα”.

 


Εάν το μείγμα είναι ακόμη πολύ ξηρό, προσθέστε 1 κουταλιά νερό κάθε φορά μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα.
Φτιάξτε το μείγμα σε περίπου 25 έως 30 μικρές μπάλες

– στη συνέχεια κυλήστε μέσα από το μείγμα ξύσμα λεμονιού και καρύδας για να επικαλυφθεί.


Τοποθετήστε σε ένα πιάτο και μεταφέρετε στον καταψύκτη για 5 λεπτά για να σκληρύνουν.
Στη συνέχεια μεταφέρετε σε ένα αεροστεγές δοχείο για αποθήκευση στο ψυγείο ή στην κατάψυξη σε ένα γυάλινο δοχείο.

ΠΗΓΗ: alexandracooks.com

Προηγούμενο άρθροΖυμαρικά με λάχανο καραμελοποιημένο
Επόμενο άρθροΗ μηλόπιτα που δεν έχετε φτιάξει ξανά