Εύκολη και γρήγορη συνταγή ψυγείου
Συστατικά:
400 g απλά μπισκότα
300 γραμμάρια καραμελωμένο ζαχαρουχο γάλα (καραμελώστε το με όποιο τρόπο σας βολεύει)
120 ml κρέμα γάλακτος 30% λιπαρά
8 κσ ζάχαρη άχνη
500 γρ μασκαρπόνε
5 μπάρες σοκολάτας σνικερ ψιλοκομμένες
300 ml υγρή κρέμα 35% λιπαρά
Εκτέλεση
Στρώνουμε ένα ταψάκι 20χ34 εκ με τα μπισκότα να καλύψουμε την βάση.
Πάνω από την βάση απλώνουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο να καλύψουμε πλήρως τα μπισκότα.
Στρώνουμε άλλη μία στρώση μπισκότα πάνω από την καραμέλα
Σε ένα μπολ βάζουμε το μασκαρπόνε και την κρέμα γάλακτος 30% λιπαρά και χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να πάρουνε μία αφράτη και λεία κρέμα. Ρίχνουμε μέσα 4 κσ ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αναμειχθούν καλά
Ψιλοκόβουμε τα 3 σνικερς και τα αδειάζουμε μέσα στην κρέμα μασκαρπόνε και ανακατεύουμε με μία μαρίζ να ομογενοποιηθούν Απλώνουμε όλη την κρέμα πάνω από την τελευταία στρώση μπισκότων και στην συνέχεια βάζουμε μία τρίτη στρώση μπισκότων
να καλύψουμε την κρέμα.
Σε ένα μπολάκι χτυπάμε την κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά με 4 κσ ζάχαρη και παίρνουμε μια αφράτη σαντιγί.
Απλώνουμε την συνταγή πάνω από την τελευταία στρώση μπισκότων πολύ καλα και ισιώνουμε την κρεμά με ένα κουτάλι.
Ψιλοκόβουμε τα 2 σνικερς και πασπαλίζουμε το γλυκό μας από πάνω. Το βάζουμε στο ψυγείο για 8 ώρες και είναι έτοιμο να σερβίρουμε
Καλή Επιτυχία