Εύκολη και τραγανή μπουγάτσα στιγμής

Υλικά

Διαφήμιση

– 1 πακέτο φύλλο κρούστας ή φύλλο Βηρυτού
– 3 φλιτζάνια βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, λιωμένο
– 2 1/2 φλιτζάνια ζαχαρούχο γάλα

– 1 1/2 φλιτζάνι νερό
– 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη ή μέλι
– 1 κουτ.γλυκ. κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση συνταγής

– Απλώνετε το φύλλο σε μια λεία επιφάνεια και με τη βοήθεια ενός πινέλου το βουτυρώνετε πολύ καλά.
– Τυλίγετε, το φύλλο, σε ρολό, όχι πολύ σφιχτό και μετά σε σαλίγκαρο. Με αυτόν τον τρόπο τυλίγματος φτιάχνετε ένα «τριαντάφυλλο».

– Με τον ίδιο τρόπο τυλίγεται και τα υπόλοιπα φύλλα.
– Αραδιάζετε τα φύλλα το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί.

– Ψήνετε τα φύλλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά.
– Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα και το νερό.
– Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί το γάλα.

– Όταν τα φύλλα θα έχουν ροδίσει, τα περιχύνετε με το μείγμα του ζαχαρούχου γάλακτος.
– Ψήνετε την μπουγάτσα για άλλα 15 λεπτά στην ίδια θερμοκρασία, μέχρι το γάλα να απορροφηθεί από τα μεσαία φύλλα και τα επάνω φύλλα γίνουν ροδοκόκκινα και τραγανά.
– Βγάζετε την μπουγάτσα από το φούρνο και πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

 

ΠΗΓΗ 

Διαφήμιση

 

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση