Δείτε Επίσης: Σουφλέ ζυμαρικών με τυριά και ζαμπόν | Μελιτζάνες στο φούρνο ογκρατέν

Σουφλέ Μελιτζάνας

Διαφήμιση

Υλικά

3 μεσαίες Μελιτζάνες
1 κσ Κετσαπ
6-8 φέτες Μπέικον κομμένες στα 4
10 γρ Φέτα
1-2 Ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
150γρ Τριμμένο τυρί (Γκούντα, Παρμεζάνα)
3 αυγά
1 ποτήρι γάλα
1 κσ αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες μέσα σε ένα μπολ και τις αλατίζουμε καλά.
Σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος απλώνουμε τις μελιτζάνες τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και με ένα πινελάκι τις αλείφουμε λάδι κάθε μία, και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά.
Μόλις τις βγάλουμε λαδώνουμε καλά την βάση από ένα ταψάκι και ραντίζουμε με κέτσαπ και αρχίζουμε να κάνουμε την πρώτη στρώση μελιτζάνες.
Απλώνουμε από πάνω το μπέικον, την τριμμένη φέτα τις ντομάτες ,πιπέρι και ρίγανη και το τριμμένο κίτρινο τυρί. Ξεκινάμε την δεύτερη στρώση μελιτζάνες, μπέικον, φέτα τριμμένη, τυρί τριμμένο κίτρινο και αφήνουμε στην άκρη

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, αλάτι, ρίγανη, το γάλα και 3 κσ αλεύρι, ρίχνουμε μέσα και λίγο τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε πολύ καλά. Περιχύνουμε με αυτό τις μελιτζάνες και τέλος πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

Διαφήμιση

Καλή Ορεξη

Δείτε Επίσης: Σουφλέ ζυμαρικών με τυριά και ζαμπόν | Μελιτζάνες στο φούρνο ογκρατέν

Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ

Διαφήμιση

 

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση