Ζαμπονοτυρόπιτα με κέτσαπ

Διαφήμιση

Συστατικά

για 9-10 Κομμάτια

500 γρ αλεύρι λευκό
1 σακουλάκι μαγιάς
τσαγιού αλάτι
1 μπέικιν πάουντερ
200 γρ γιαούρτι
περίπου 200 ml χλιαρό νερό
250 γρ τυρί τριμμένο
200 γρ ζαμπόν τριμμένο
200 γρ μανιτάρια
προαιρετικά κέτσαπ ή σάλτσα ντομάτας
λάδι τηγανίσματος

Παρασκευή

1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μεγαλύτερο μπολ, προσθέτουμε την μαγιά, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι, ανακατεύουμε όλα τα στεγνά υλικά.
2. Προσθέστε το γιαούρτι ολόκληρο και προσθέστε νερό και ανακατέψτε με ένα μίξερ (με σκληρά εξαρτήματα ζύμης) μέχρι να γίνει μια μπάλα.
3. Σκεπάζετε τη ζύμη με ένα πανί και αφήνετε για 15 λεπτά.
Στο μεταξύ τρίβουμε το τυρί και το ζαμπόν.

Διαφήμιση

4. Κόβουμε τη ζύμη σε μικρά κομμάτια – μπαλάκια, και την ανοίγουμε σε λεπτά κυκλικά.
5. Τοποθετήστε σε μισό κύκλο λίγο τυρί, ζαμπόν, μανιτάρια και κέτσαπ. Διπλώνουμε να γίνουν ημικύκλιο, πιέζουμε καλά και διπλώνουμε τις άκρες. Πιέζουμε με ένα πιρούνι σε όλο το μήκος για να μην ανοίξουν οι τηγανίτες κατά το τηγάνισμα.
6. Τα τηγανίζουμε σε πολύ λάδι και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα.

Καλή Απόλαυση

Διαφήμιση