Ζαμπονοτυρόπιτα με κρέμα!!!

Υλικά

2.5 φλ αλέυρι
2 κ.σ λάδι
1 κ.γ αλάτι
1 φλ περιπου νερο χλιαρό
200 γρ φυτική μαργαρίνη λιωμμένη

Για την κρεμα
1λιτρο γάλα
100 γρ σιμιγδάλι ψιλό
Αλάτι πιπέρι
1κ.σ βουτηρο
2 αυγά
200γρ κασέρι τριμμένο
100γρ γραβιέρα τριμμένη
200 γρ ζαμπον κομμένο σε κομμάτια

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζω το αλέυρι με το αλάτι το λάδι και σιγά σιγά το νερό και ζυμώνω μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι που να μην κολλάει στα χέρια.Αφηνω μισή ώρα να ξεκουραστεί. Μετα το χωρίζω στην μέση παίρνω το ένα μπαλάκι ζύμης και το ανοίγω ένα μεγάλο φύλλο και το αλείφω με την μαργαρίνη το κλείνω σαν φάκελο αλειφοντας το με την μαργαρίνη κάθε φορά!! Το ίδιο κάνω και με το άλλο μπαλάκι.Τα βάζω μια ώρα στο ψυγείο.

Για την κρέμα
Βάζω το γάλα να βρασει Ρίχνω το σιμιγδάλι αλάτι πιπέρι και ανακατέυω μέχρι να πήξει κατεβάζω από την φωτιά ριχνω τα αυγά το βούτυρο το κασέρι την γραβιέρα και ανακατέυω μέχρι να έχω μια λεία κρέμα. Αφηνω λίγο να κρυώσει και προσθέτω το ζαμπόν.

Μετά σε αλευρωμένη επιφάνεια παίρνω το πρώτο φύλλο το ανοίγω και το βάζω σε βουτηρομένο ταψάκι βάζω την γέμιση και κλείνω με το άλλο φύλλο.Την χαράζω Ρίχνω από επάνω την μαργαρίνη που περίσσεψε και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Περίπου 50 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας!!!!

Η Συνταγή είναι της Αλεξάνδρα Κυριάκη

Προηγούμενο άρθροΤηγανιτές Πατάτες με μανιτάρια
Επόμενο άρθροΜοσχαράκι με κριθαράκι στην κατσαρόλα