Υλικά
250γρ χυμός από πορτοκάλι
250γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
10γρ. σκόνη αγάρ αγάρ
Επιπλέον ζάχαρη για το πασπάλισμα
Κορν Φλάουρ, προαιρετικά
Εκτέλεση
Στύβω τον χυμό από τα πορτοκάλια, σουρώνω καλά για να μην κρατήσει ίνες και ζυγίζω το περιεχόμενο.
Όσο χυμό μετρήσω προσθέτω ακριβώς την ίδια ποσότητα ζάχαρης. Αν είναι λίγος ο χυμός μπορείτε να προσθέσετε νερό.
Σε μία μικρή κατσαρόλα πρόσθεσα τον σουρωμένο χυμό, την ζάχαρη, το αγάρ αγάρ και ανακάτεψα μέχρι να διαλυθούν.
Άφησα να βράσει σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια. Μόλις άρχισε να φουσκώνει και να σχηματίζει μεγάλες φουσκάλες
το άδειασα σε φορμάκια σιλικόνης ή μποειτε σε ταψακι. Δεν κράτησα θερμοκρασία, γιατί φούσκωσε απότομα και έπρεπε να δράσω γρήγορα για να μην χυθεί.
Σίγουρα όμως για να ενεργοποιηθεί το αγάρ αγάρ πρέπει να βράσει αρκετά καλά. Ιδανικά, να περάσει τους 100°C.
Σε λιγότερο από μία ώρα το περιεχόμενο είχε κρυώσει και είχε σφίξει. Το ζελέ ήταν έτοιμο, χωρίς να χρειαστεί ψυγείο.
Τα έβγαλα απο τα κουπάκια σιλικόνης
Σε ένα μπολ που είχα βάλει ζάχαρη έριξα τα ζελεδακια και τα γύρισα όσες φορές χρειάστηκε μέχρι να κολλήσει η ζάχαρη παντού.
Σε αυτό το στάδιο καλό είναι να προστεθεί λίγη ποσότητα κορν φλάουρ για να κρατήσει τα υγρά.
Όσα δεν καταναλώθηκαν την ίδια μέρα, τα διατήρησα σε ένα γυάλινο βάζο, στο ψυγείο. Κάθε φορά που θέλω να κεράσω κάποιον βγάζω λίγα, ξαναπασπαλίζω με ζάχαρη και σερβίρω.
Δειτε την εκτέλεση εδώ