Υλικά

1 πακ.φυλλο κρούστας (450γρ) κομμένο σε λωρίδες (εγώ το άφησα όλη νύχτα σε μπολ εκτός ψυγείου να στεγνώσει υγρασία του)

Για το ράντισμα
2 αυγά
200γρ γιαούρτι
200ml γάλα
80ml ελαιόλαδο
1 πρέζα ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. μπεικιν παουντερ
1κ.σ αλεύρι γ.ο.χ
100ml νερό

Γέμιση
300γρ. Τυρί κίτρινο που λιώνει
350γρ ζαμπόν
Μπορείτε να γεμίσετε με ότι επιθυμείτε.(Πχ αντί ζαμπόν να βάλετε μπέικον)
Σουσάμι για το πασπαλισμα
Λίγο φρυγανιά τριμμένη για το ταψί

Εκτέλεση

Λαδωνουμε το ταψί κ πασπαλιζουμε με φρυγανιά.
Βάζουμε περίπου 180γρ φύλλα κ πατάμε ελαφρώς.
Ραντίζουμε
Βάζουμε τριμμένο τυρί+ ζαμπόν
Έπειτα λίγα ακόμη φύλλα περίπου 90 γρ. κ ραντίζουμε.
Προσθέτουμε πάλι τυρί κ ζαμπόν
Προσθέτουμε κ τα τελευταία φύλλα 180γρ ,ραντίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα, σουσάμι κ αφήνουμε να “κάτσουν”λίγο τα υγρά.
Ψήνουμε αέρα 180-200 βαθμούς περίπου 40 λεπτά
( Τα φύλλα τα έβαλα με το μάτι )
Κόβετε ζεστή

ζαμπονοτυρόπιτα
ζαμπονοτυρόπιτα

Καλή επιτυχία 🌹🌹🌹

Η Συνταγή είναι της κας ΑΝΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑ

Προηγούμενο άρθροΧειροποίητα Ψωμάκια Ασιατικής Προέλευσης
Επόμενο άρθροθαδδαιόπιτα