Ζουμερό Κέικ Βρώμης

Συστατικά:

1 φλιτζάνι νυφάδες βρώμης
1 1/4 φλιτζάνια βραστό νερό
1/2 φλιτζάνι βούτυρο ή 1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
2 αυγα
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

Επικάλυψη
1/4 φλιτζάνι βούτυρο ή 1/4 φλιτζάνι μαργαρίνη, λιωμένο
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας κρέμα γαλακτος ή 3 κουταλιές της σούπας γάλα
3/4 φλιτζάνι νιφάδες καρύδας
1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια (προαιρετικά)

Κατευθύνσεις

Σε ένα ρηχό μπολ μουλιάστε τη βρώμη σε βραστό νερό για 20 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, προχωρήστε ρίξτε το βούτυρο και την ζάχαρη σε μπολ ενός μίξερ βάσης
και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει.
Χτυπάμε τα αυγά και τη βανίλια.
Κοσκινίστε και μετρήστε το αλεύρι, κοσκινίστε και τη σόδα και τα μπαχαρικά.
Μέχρι τότε η βρώμη θα έχει μουλιάσει και θα εχει κρυώσει.
Αφαιρέστε τα χτυπητήρια από το μείγμα με κρέμα και ρίξτε τη βρώμη.
Κοσκινίστε μεσα το μείγμα αλευριού και ανακατέψτε με μία μαριζ.
Αδειάστε το σε ένα βουτυρωμένο ταψί 20 × 20 and και ψήστε στους 180 ° C για 40-50
λεπτά.
Ανακατέψτε όλα τα υλικά.
Μην αφαιρείτε το κέικ από το ταψί, αλλά ενώ εξακολουθεί να είναι ζεστό ακόμη
απλώστε τα υλικά επικάλυψηε και βάλτε κάτω από το γκριλ μέχρι να βγαλει ψυσαλιδες και να χρωματιστεί με χρυσό.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: https://landsfood.com/