Κέικ με Σιμιγδάλι και Κρέμα

Υλικά

Για την βάση:
600 ml γάλα
6 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
5-6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάου
2 μπάρες σοκολάτας κουβερτούρα (περίπου 20 γραμμάρια)
λίγο ρούμι όπως επιθυμείτε

Συστατικά κρέμας:
1 φακελο πουτίγκα βανίλιας ανθος αραβοσίτου
250 ml γάλα (για την πουτίγκα)
3 κουταλιές ζάχαρη
1 φακελάκι ζάχαρης βανίλιας
80 g σαντιγί σκόνη με γεύση βανίλια γκαρνί
περίπου 200 ml γάλακτος (για την σαντιγί)
κακάο για διακόσμηση (προαιρετικό)

Πως θα το φτιάξετε:

Πρώτα, ετοιμάστε την πουτίγκα σε 250 ml γάλα με την προσθήκη 3 κουταλιών της σούπας ζάχαρης και 1 φακ ζάχαρης βανίλιας, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει το φακελάκι της πουτίγκας.
Μεταφέρετε την πουτίγκα σε ένα μπολ και ανακατέψτε για να κρυώσει πιο γρήγορα. Θα είναι πολύ παχύ, αλλά έτσι πρέπει να είναι.
Ανακατέψτε το σιμιγδάλι, το κακάο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ. Ρίξτε στην κατσαρόλα το γάλα και τοποθετήστε το στη φωτιά. Προσθέστε το μείγμα σιμιγδάλι στην κατσαρόλα.
Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας όλη την ώρα. Όταν βράσει, μαγειρέψτε για ένα ακόμη λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς.
Σβήστε τη φωτιά και μετά προσθέστε τη τριμμένη σοκολάτα στην κατσαρόλα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει.
Στη συνέχεια βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέστε ρούμι, ανακατέψτε και ρίξτε το προκύπτον μείγμα σε ένα ταψί. Χρησιμοποίησα ένα ταψί 30 × 18 cm.
ΥΠΟΔΕΙΞΗ:
Εάν δε θέλετε να περιμένετε το μείγμα να κρυώσει “φυσικά”, κάτι που θα χρειαζόταν χρόνο, απλώς πάρτε ένα μεγαλύτερο ταψί, ρίξτε κρύο νερό σε αυτό και βάλτε το ταψι στο νερό.
Όταν το νερό θερμαίνεται από το ζεστό ταψι, ρίχνουμε το και ρίχνουμε ξανά κρύο νερό
(ήταν απαραίτητο να το κάνω μόνο μία φορά) και το μείγμα θα κρυώσει πολύ γρήγορα.

Για την κρέμα!

• Χτυπήστε την ανθος αραβοσίτου με γάλα, σύμφωνα με τις οδηγίες της σακούλας. Είναι καλύτερα να είναι λίγο παχύτερο από λεπτό.
• Μέχρι τώρα, η πουτίγκα θα έπρεπε να έχει κρυώσει. Απλά χτυπήστε το λίγο με ένα μίξερ, για να γίνει πιο κρεμώδες.
• Προσθέστε μερικές κουταλιές σαντιγί στο μπολ πουτίγκα και ανακατέψτε καλά με μια σπάτουλα για να αραιώσετε το μείγμα. Στη συνέχεια, προσθέστε την υπόλοιπη κρέμα, αλλά ανακατέψτε απαλά με μια σπάτουλα.
Ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να είναι ομοιόμορφο.
• Απλώστε την προκύπτουσα κρέμα πάνω στην κρυα βάση σιμιγδάλι και ισιώστε. Για φόβο ότι η κρέμα θα χωριζόταν από τη βάση, επειδή φτιάχτηκε μια κρούστα, την τρύπησα σε όλη την επιφάνεια με ένα πιρούνι, αλλά μόνο ψηλά, όχι σε βάθος σε ολόκληρο το μείγμα.
Σκέφτηκα ότι η κρέμα θα κολλήσει καλύτερα με αυτόν τον τρόπο.
Όμως, δεν νομίζω ότι υπήρχε ανάγκη για αυτό, το κέικ είναι συμπαγές και δεν υπάρχει λόγος διαχωρισμού των στρωμάτων.

Βάλτε το τουλάχιστον 4 ώρες στο ψυγείο, κόψτε το σε κύβους και σερβίρετε. Μπορείτε να το διακοσμήσετε με κακάο ή τριμμένη σοκολάτα.

Να ειστε υγιής

ΠΗΓΗ