Συστατικά:
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
250 gr ελληνικό λουκάνικο, κομμένο σε κομμάτια. 
250 gr ζυμαρικά όπως pennew, ή βίδες.
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
1/4 φλιτζάνι μπλέ τυρί, τριμμένο, συν 1 κουταλιά της σούπας που θα χρησιμοποιηθεί για γαρνιτούρα
1 σκελίδα σκόρδου, σπασμένο και ψιλοκομμένο πολύ καλά
1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/4 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα ρίγανης – και περίπου 1 κουταλιά της σούπας για γαρνίρισμα.
1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 
αλάτι.

Εκτέλεση:
Βράστε μάι κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Προσθέστε τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε, και στη συνέχεια στραγγίστε.
Εν τω μεταξύ, αρχίστε να μαγειρεύετε το λουκάνικο: ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι πάνω από μέτρια υψηλή φωτιά. Προσθέστε τα λουκάνικα και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να ροδίσουν, περίπου 7 λεπτά.
Προσθέστε το κρασί και μαγειρέψτε ξύνοντας το τηγάνι. Μαγειρέψτε μέχρι να μειωθεί το κρασί κατά ένα τέταρτο, περίπου 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το μπλε τυρί, το σκόρδο, την κρέμα και την ρίγανη και μαγειρεύουμε μέχρι το μίγμα να είναι παχύ και το τυρί να έχει λιώσει, περίπου 2 λεπτά.
Ανακατέψτε τα ζυμαρικά και ρίξτε αλάτι και πιπέρι για την γεύση.
Μεταφέρετε τα ζυμαρικά σε μια μικρή πιατέλα και προσθέστε το τριμμένο τυρί παρμεζάνα.
Πασπαλίστε απαλά με μαύρο πιπέρι και ανακατέψτε.
Γαρνίρετε με τα  φύλλα ρίγανης και το τυρί.

Καλή Όρεξη

 

Προηγούμενο άρθροΤο Λαχανόρυζο μιας Θρακιώτισσας Γιαγιάς
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο με μελιτζάνες