Ζυμαρικά με προσούτο και παρμεζάνα

Διαφήμιση

Για μια τετραμελή οικογένεια θα χρειαστείτε:

Συστατικά

500 g ζυμαρικά Ριγκατόνι ή ζυμαρικά της επιλογής σας
4 φέτες προσουτο κομμένες σε λωρίδες
1 φλιτζάνι φρέσκα ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
Μισό φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης με το κέλυφος τους ψημένα και μετά στη συνέχεια ψημένα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων
4/5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Νιφάδες τσίλι (προαιρετικά)
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
Φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Διαφήμιση

Μέθοδος

Αφού ετοιμάσετε τα παραπάνω υλικά, μπορείτε να ξεκινήσετε βάζοντας τα ζυμαρικά σας σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει.
Σε ένα άλλο τηγάνι βάζετε τα κομμάτια του προσούτο σε ένα κρύο τηγάνι και ζεσταίνετε απαλά σε μέτρια φωτιά.
Θέλετε το προσουτο να είναι φρυγανισμένο. Μόλις ψηθεί μπορείτε να το αφήσετε στην άκρη.
Σε άλλο τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο σας (εξαιρετικό παρθένο) και βάζετε μέσα τα ντοματίναια 🍅.
Προσθέστε το σκόρδο και τις νιφάδες τσίλι και αφήστε το να μαγειρευτεί.
Τα ζυμαρικά μας θέλαν 8 λεπτά για al dente οπότε αφαιρέθηκαν στα 7 λεπτά (έτσι μας αρέσει να τα φτιάχνουμε) και προστέθηκαν στις ντομάτες. Το προσούτο προστέθηκε μαζί με πιθανώς μ ένα φλιτζάνι νερό απο τα ζυμαρικά, ανακατεύτηκε και προστέθηκε
αργά.
Τα ζυμαρικά ανακατευονται απαλά. Τώρα προσθέστε τα φιστίκια Αιγίνης και ανακατέψτε.
Ψήνετε και προσθέτετε λίγο φιστίκι στην κορυφή και στη συνέχεια τρίβετε φρέσκια παρμεζάνα και απολαμβάνετε.

Καλή όρεξη! Μας άρεσε αυτό το πιάτο και ειλικρινά ελπίζουμε να το λατρέψετε και εσείς!

Διαφήμιση