Αυτά τα Ζυμαρικά φούρνου με κιμά και αυγά είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου φαγητα.
Τα ζυμαρικά είναι προμαγειρεμένα και στη συνέχεια αναμειγνύονται σε μια πλούσια σάλτσα
ντομάτας σε συνδυασμό με τυρί και αυγά και ψήνονται μέχρι να γίνουν εξαιρετικά τραγανά 😋
Υλικά 🛒
600g Ριγκατόνι ή πενες
400g κιμάς μοσχαρίσιος
1 Κρεμμύδι μεγάλο, κομμένο σε κύβους
3 Σκελίδες Σκόρδο, λιωμένες
3 δοχεία (400g) Ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κγ Ζάχαρη
2 κουταλάκι του γλυκού ήπια σκόνη κάρυ
1 κουταλάκι του γλυκού ανάμεικτα ιταλικά βότανα
1 Knorr «Σπιτικός» Ζωμός για Βοδινό ή κύβο κνορ βοδινο
Λίγη σάλτσα Worcestershire
150g τριμμένο τυρί Cheddar
3 αυγά χτυπημένα
2 αυγά σφιχτά, χοντροκομμένα όχι πολύ μικρά (προαιρετικά)
Αλάτι πιπέρι
Επικάλυψη:
100g τριμμένο τυρί Cheddar
50g Τυρί παρμεζάνα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός για γαρνίρισμα
Μέθοδος:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190C.
Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό αλλά όχι εντελώς καθώς θα συνεχίσουν να ψήνονται στο φούρνο.
Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Όταν αρχίσουν να μαλακώνουν, προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό.
Προσθέστε τον κιμά, αφήστε τον να μαγειρευτεί μέχρι να μην είναι πλέον ροζ.
Μόλις είναι έτοιμο, τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά, τον πελτέ ντομάτας, τη σάλτσα Worcestershire και τον ζωμό ή θρυμματισμένο κύβο.
Μαγειρέψτε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενσωματωθουν καλα τα υλικα.
Προσθέτουμε τις ολόκληρες ντομάτες, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση θρυμματίζοντας τις ντομάτες.
Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Ανακατεύετε κατά διαστήματα.
Μεταφέρετε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο ταψί και ανακατεύετε με την έτοιμη σάλτσα ντομάτας-κιμα.
Προσθέστε το τυρί και τα χτυπημένα αυγά. Μπορείτε είτε να ανακατέψετε τα βραστά αυγά είτε να αφαιρέσετε τα μισά από τα ζυμαρικά και να θρυμματίσετε τα αυγά ανάμεσα στα ζυμαρικά, (προτιμώ να το κάνω έτσι ώστε τα αυγά να παραμείνουν ολόκληρα σε κομμάτια και να μην θρυμματιστούν καθώς ανακατεύονται με τα ζυμαρικά).
Περιχύνουμε με τριμμένο τυρί τσένταρ, παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 1 ώρα, μέχρι να λιώσει το τυρί από πάνω και τα ζυμαρικά να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
Καλη απόλαυση! 😊
Η Συνταγή είναι από το Lolly’s Kitchen
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Ζυμαρικά με καπνιστό λουκάνικο
Θέλετε μια συνταγή για ένα νόστιμο δείπνο; Είναι μπροστά σου.
Τα ζυμαρικά με καπνιστά λουκάνικα και μια ωραία σάλτσα από κρέμα και ντομάτα ετοιμάζονται γρήγορα και χάρη στη σάλτσα γίνονται τρυφερά, ζουμερά και πολύ νόστιμα.
Τα καπνιστά λουκάνικα, το σκόρδο και ο βασιλικός προσθέτουν ένα ορεκτικό άρωμα στο πιάτο και το τυρί ενισχύει την κρεμώδη γεύση.
Υλικά
Μακαρόνια – 400 γρ
Καπνιστά λουκάνικα (ή καπνιστό λουκάνικο) – 150 g
Ντομάτα – 2 τεμ
Κρέμα 20% – 200 ml
Σκληρό τυρί – 150 γρ
Κρεμμύδι – 1 τεμ
Σκόρδο – 2 σκελίδες
Αλάτι, πιπέρι, βασιλικός – για γεύση
Λάδι – 3 κουταλιές της σούπας
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζυμαρικά οποιουδήποτε σχήματος, αλλά πρέπει να είναι από σκληρές ποικιλίες σιταριού,
ώστε να μην απλωθούν στη σάλτσα και να διατηρήσουν την ελαστικότητά τους.
Αντί για καπνιστά λουκάνικα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε λουκάνικο.
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κυβάκια.
Κόβουμε τα λουκάνικα σε λεπτούς κύκλους.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καπνιστά λουκάνικα.
Τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας.
Περιχύνουμε τις ντομάτες με βραστό νερό και τις αφήνουμε για 1 λεπτό, στη συνέχεια αφαιρούμε τη λεπτή φλούδα και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους.
Προσθέστε τις ντομάτες στο τηγάνι με τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα λουκάνικα. Τηγανίζουμε τα κομμάτια ντομάτας για 1-2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος στο τηγάνι, προσθέτουμε βασιλικό, αλάτι, αλεσμένο μαύρο πιπέρι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά
για άλλα 7-8 λεπτά. Η σάλτσα θα εξατμιστεί ελαφρώς και θα γίνει πιο πηχτή.
Όσο ψήνεται η σάλτσα, βράζουμε τα ζυμαρικά.
Προσθέστε τα ζυμαρικά στη σάλτσα με τα λουκάνικα, ανακατέψτε ώστε η σάλτσα να καλύψει εντελώς τα ζυμαρικά.
Τρίβουμε το τυρί στον χοντρό τρίφτη και το προσθέτουμε στα ζυμαρικά.
Ανακατεύουμε και ζεσταίνουμε το πιάτο σε ένα τηγάνι για 1 λεπτό να λιώσει το τυρί.
Τα ζυμαρικά με καπνιστά λουκάνικα σε σάλτσα ντομάτας-κρέμα είναι έτοιμα.
Ένα τέτοιο πιάτο πρέπει να σερβίρεται αμέσως, ενώ το τυρί λιώνει και τραβάει ορεκτικά πίσω από το πιρούνι.
Σας αγαπώ 🤗🤗🤗