Μπριζόλα σε σάλτσα μανιταριών και πιπεριας

Μπριζόλα με μανιτάρια σοταρισμένα με κόκκινες πιπεριές και μαριναρισμένα σε λευκή κρεμώδη σάλτσα, σερβιρισμένα μαζί με πατάτες, τραγανές και μαλακες μαγειρεμένες σε λάδι και βούτυρο με σκόρδο και δεντρολίβανο.
Αυτή η συνταγή για μπριζόλα, είναι ζουμερή και απαλή, μαγειρεμένη σε μέτριο ροδαλό χρώμα, τρυφερή και νόστιμη και μπορεί να παρασκευαστεί σε λιγότερο από 1/2 ώρα.

Για τη συνταγή μας θα χρειαστούμε τα εξής υλικά:

Για τις πατάτες:
1/2 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες και βρασμένες (κατα 3/4 βρασμένες)
30 ml ελαιόλαδο
30 γρ βούτυρο ελιάς
1 κουταλιά από τα ακόλουθα: πάπρικα γλυκιά, καπνιστή πάπρικα, μουστάρδα σε σκόνη, αλάτι
1 ψιλοκομένη σκελίδα σκόρδο
1 κλωναρακι δεντρολίβανου (φρέσκο)

Για τα μανιτάρια:
250 γρ μανιτάρια πλερώτους καθαρισμένα και κομμένα
3-4 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε λεπτές λωρίδες
200 ml κρέμα γάλακτος φρέσκια
30 γρ βούτυρο ελαιόλαδο
30 ml ελαιόλαδο

Για τη μπριζόλα:
3 μπριζόλες χωρίς κόκκαλο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
Αλατοπίπερο
30 ml ελαιόλαδο
30 γρ βούτυρο

Εκτέλεση

Τις πατάτες τις βάζουμε στο νερό για μία νύχτα με την φλούδα
Οταν βγαλουμε τις πατάτες από τη κατσαρόλα τις στεγνωνουμε ριχνουμε από πάνω τα μυρωδικά και τις ανακατευουμε με τα χερια να καλυφθούν
Σε ένα βαθύ τηγανι ρίχνουμε το λάδι, το βούτυρο το σκόρδο και το δεντρολίβανο
και μετα τις βράσμενες πατάτες κομμένες κυδωνάτες και ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, 3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να γίνουν τραγανες και χρυσαφένιες και μετά αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια καθαρή κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο, το λάδι μετά ρίχνουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε για αρκετά λεπτά, μετά προσθέτουμε τα μανιτάρια και σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλατος, κρατάμε σε χαμηλή φωτιά για ένα λεπτό, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι, το βούτυρο, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το δεντρολίβανο και ζεσταίνουμε, τοποθετούμε την μπριζόλα μας και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ψήνουμε κάθε πλευρά για ένα λεπτό, μετά αφαιρούμε και τοποθετούμε μια ξύλινη σανίδα, και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2-3 λεπτά.
Στη συνέχεια κόβουμε και απλώνουμε την σάλτσα από πάνω τις πατατες στο πλαι και σερβίρουμε και απολαμβάνουμε αυτή τη λαχταριστή συνταγή.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι του Peter Catinis

Δείτε περισσότερες ωραίες συνταγές εδώ

Προηγούμενο άρθροΗ πιο τέλεια καλοκαιρινή σαλάτα
Επόμενο άρθροΑρωματικό σταφιδόψωμο στριφτό: Μια γευστική πρόταση για το τραπέζι σας