Συστατικά
ΓΙΑ ΤHN ZYMH
3 φλιτζάνια / 360 γρ αλεύρι που φουκώνει μόνο του
1 ½ φλιτζάνια / 375 ml απλό γιαουρτι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΤΗΣ ΠΙΤΣΑΣ (Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή, αν σας αρέσει ή χρησιμοποιείτε την αγαπημένη σας συνταγή για σάλτσας πίτσας)
2 κουταλάκια του γλυκού / 10 ml λάδι
1 μικρό κρεμμύδι σε κύβους
1 μικρή κόκκινη ή πράσινη πιπεριά σε κύβους
1 κονσέρβα ψιλοκομμένες ή πουρέ ντομάτες ή 3 ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού αναμειγμένα αποξηραμένα βότανα(ρίγανη – μέντα -βασιλικό κλπ) χρησιμοποιήστε το αγαπημένο σας μείγμα
Αλάτι
Οδηγίες
ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
Προσθέστε το αλεύρι και το γιαούρτι σε ένα μπολ και ανακατέψτε μαζί, στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, μαζέψτε το μίγμα για να σχηματίσουν μια μαλακή ζύμη.
Αφήστε την ανάμικτη ζύμη σε ένα μπολ για περίπου 15 λεπτά. Αφήνοντας τη ζύμη σε κατάσταση ηρεμίας θα γίνει πιο έυκολο το άνοιγμα
Πάρτε αυτό το χρόνο για να προετοιμάσετε τη σάλτσα και τις γαρνιτούρες που προτιμάτε και τριψετε το τυρί για την πίτσα σας.
Η ΣΑΛΤΣΑ ΤΗΣ ΠΙΤΣΑΣ
Ρίξτε το λάδι σε μια μικρή κατσαρόλλα και γυρίστε σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια σε κύβους και ψιλοκομμένο πιπέρι. Μαγειρέψτε για 2 λεπτά και μετά προσθέστε
τα υπόλοιπα συστατικά της σάλτσας. Αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει για 10 λεπτά μέχρι να μειωθεί και να πήξει. Απλώστε πάνω από την ζύμης πίτσας και προσθέστε τριμμένο
τυρί και τις γαρνιτούρες της επιλογής σας.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Μετά από 15 λεπτά, διαιρέστε τη ζύμη σε δύο ίσα κομμάτια. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίξτε κάθε κομμάτι σε κύκλο περίπου 25 cm.
Τοποθετήστε καθένα μία από τις 2 βάσεις της ζύμης σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Εναλλακτικά με ένα κουταλάκι του γλυκού ραντίστε σιμιγδάλι σε ένα ταψί
πριν τοποθετήσετε την ζύμη επάνω σε αυτό.
Τέλος απλώστε από πάνω την σάλτσα πίτσας και συστατικά της επιλογής σας.
Ψήνουμε για 12 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο 200 ° C
Σημειώσεις συνταγής
Αν δεν έχετε αλεύρι που φουσκώει μόνο του, προσθέστε μόνο 1 ¼ κουταλάκια του γλυκού σκόνη ψησίματος σε κάθε φλιτζάνι αλεύρι.