Διαφήμιση
Ηπειρώτικη Τυρόπιτα Χωρίς Φυλλο
Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος30 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος40 Λεπτά
Μερίδες10
θα χρειαστείτε
500 γρ φέτα ή γιδοτύρι τριμμένο με τα δάχτυλα
120 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 κιλό αλεύρι
500 ml γάλα
Εκτέλεση
1 Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Κρατάτε μια χούφτα αλεύρι στην άκρη και μια καλή κουταλιά βούτυρο.
2 Ανακατεύετε με σύρμα μέσα σε μία λεκανίτσα το υπόλοιπο αλεύρι με το γάλα και το λιωμένο βούτυρο, μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.
3 Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί με τα υλικά που κρατήσατε και ύστερα απλώνετε το χυλό που φτιάξατε. Η πίτα δεν πρέπει να ξεπερνά σε ύψος τα 2 εκατοστά.
4 Ψήνετε την πίτα για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της.
Πηγή: icookgreek.com
Διαφήμιση
Διαφήμιση