Στο γραφικό Ημεροβίγλι, με την εκπληκτική θέα της καλντέρας να απλώνεται μπροστά σας, τα σκορδομακάρονα προσφέρονται στον Προφήτη Ηλία την ημερά της Γιορτής του και μας δίνουν μια απολαυστική γαστρονομική εμπειρία.

Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια χοντρά Νο. 5
2-4 σκελίδες σκόρδο
4 κσ. Πελτέ 
λιγη κανέλα προαιρετικά
1/2 φλιτζάνια του καφέ ελαιόλαδο 

Εκτέλεση 

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε και στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι να κάψει με το σκόρδο, προσθέτουμε τον πελτέ αφήνουμε να τσιγαριστει καλά και τέλος λιγη κανέλα, αφήνουμε λίγο και ρίχνουμε τα μακαρόνια.Ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα, ρίχνουμε φρέσκια ή αποξηραμένη ρίγανη και σερβίρουμε!!! 
Η Συνταγή είναι από το  Μπαχάρι&Κανελα

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Φανταστική Σκορδομακαρονάδα με μελιτζάνες

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 2 μελιτζάνες τσακώνικες κομμένες σε ροδέλες, ή 1 μεγάλη φλάσκα κομμένη σε κύβους
  • 5 φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 100 ml ντοματοχυμό 
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ½ ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
  • αλάτι – πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

  1.  Πλένετε τις μελιτζάνες τις κόβετε σε μέτριους κύβους ή ροδέλες, τις αλατίζετε και τις αφήνετε σε σουρωτήρι 20 λ να ξεπικρίσουν. Στη συνέχεια τις ξεπλένετε με άφθονο τρεχούμενο νερό και τις ταμπονάρετε με απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν καλά.
  2. Εν τω μεταξύ, βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο, κοχλαστό αλατισμένο νερό,  3-4 λ λιγότερο (ανάλογα πόσο αλ” τέντε τα προτιμάτε) από το χρόνο που αναφέρεται στη συσκευασία τους. Τα στραγγίζετε, κρατάτε 1 φλ. από το νερό που τα βράσατε, τα ανακατεύετε με λίγο ελαιόλαδο και τα διατηρείτε ζεστά.
  3. Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο και τηγανίζετε ελαφρά τις μελιτζάνες, μέχρι να κάνουν κρούστα χωρίς όμως να μαλακώσουν πολύ. Τις βγάζετε και τις τοποθετείτε σε χαρτί κουζίνας. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτετε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι γίνει διάφανο.
  4. Προσθέτετε, το σκόρδο, το “μαραίνετε” ανακατεύοντας για ½ λ (προσοχή να μην μαυρίσει) και προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το χυμό. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τη ζάχαρη, τον βασιλικό, ½ φλ. τσαγιού ζεστό νερό (ή ζωμό λαχανικών) και σιγοβράζετε τη σάλτσα μέχρι να “δέσει” ελαφρώς. 
  5. Δέκα περίπου λεπτά πριν γίνει η σάλτσα προσθέτετε τις μελιτζάνες και τις βράζετε 5 λ με τη σάλτσα. Αν έχει πήξει η σάλτα προσθέστε σταδιακά λίγο από το νερό που κρατήσατε από αυτό που βράσατε τα μακαρόνια σας, ώστε να έχει υγρά η σάλτσα και να καλυφθούν τα μακαρόνια που θα προσθέσετε στη σάλτσα.
  6. Ρίχνετε τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα ανακατεύετε απαλά και τα αφήνετε για 4-5 λ για να απορροφήσουν τη σάλτσα. Σερβίρετε ζεστό το φαγητό πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή αν δεν νηστεύετε με τριμμένο τυρί.

Την βρήκαμε εδώ