Υλικά

για τη ζύμη:

1 αυγό
80 g ζάχαρη
8 g ζάχαρη βανίλιας
100 ml φυτικό λάδι
8 g μπεικιν παοντερ
240 g αλεύρι

για την κρέμα:

1 αυγό
60 g ζάχαρη
8 g ζάχαρη βανίλιας
60 g Corn Flour
500 ml γάλα
8 δαμάσκηνα

για το πασπάλισμα:

60 g αλεύρι
60 g ζάχαρη
20 g βούτυρο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ζύμης, συνδυάστε το αυγό με την ζάχαρη, τη βανίλια και το φυτικό λάδι, ανακατέψτε καλά.
Ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ στο μείγμα, ζυμώνουμε την ελαστική ζύμη.
Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα ταψί, αλειμμένο εκ των προτέρων με βούτυρο. Απλώνουμε τη ζύμη στον πάτο και στα πλαϊνά.

Για τη γέμιση
Κόβουμε τα δαμάσκηνα σε φέτες και αφαιρούμε τα κουκούτσια.

Για την κρέμα
Ανακατεύουμε το αυγό με το Corn Flour, τη βανίλια και την κανονική ζάχαρη, ρίχνουμε το γάλα στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά.
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, φέρνουμε το μείγμα να πήξει, ανακατεύοντας συνεχώς.
Τοποθετούμε την κρέμα στην κοιλότητα της βάσης ζύμης και την απλώνουμε στην επιφάνεια σε ομοιόμορφη στρώση.
Τοποθετήστε κυκλικές φέτες δαμάσκηνου στη στρώση κρέμας και γεμίστε επίσης το εσωτερικό του κύκλου.

Για να φτιάξετε την επικάλυψη
Ανακατέψτε το αλεύρι και τη ζάχαρη, στη συνέχεια προσθέστε το βούτυρο και τρίψτε τα υλικά σε ψίχουλα.
Πασπαλίστε την ψίχα της βουτυρόκρεμα πάνω από την κορυφή της πίτας.
Ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Μπορείτε να πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη πριν το σερβίρετε.

Καλή όρεξη!❤️

Η Συνταγή είναι από το ДОМАШНИЕ РЕЦЕПТЫ

Προηγούμενο άρθροΒερίκοκα Μαρμελάδα Χωρίς Ζάχαρη
Επόμενο άρθροΧαλβάς με ινδοκάρυδο