Η πίτα αυτη είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα γρήγορο και νόστιμο βραδινό.
Η ευελιξία της στη γέμιση την καθιστά ιδανική για να αξιοποιήσεις ό,τι υλικά έχεις διαθέσιμα στο ψυγείο σου.
Ας δούμε όμως πώς μπορούμε να την κάνουμε ακόμα πιο νόστιμη και εύκολη στην παρασκευή

Υλικά:

1 πρόβειο γιαούρτι (220γρ)
1 κεσεδάκι γιαουρτιού ελαφρύ λάδι
1 κεσεδάκι γιαουρτιού σόδα αναψυκτικό
Λίγο αλάτι
600γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη γέμιση:
150γρ τριμμένη γραβιέρα
2 κυπελάκια κότατζ
2 παχουλές φέτες ζαμπόν, κομμένες σε καρεδάκια
1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες (προαιρετικά)
1 αυγό, χτυπημένο
Σουσάμι (μαύρο ή λευκό), προαιρετικά

Εκτέλεση

Λαδωνω πυρέξ 35Χ25 Με το χέρι απλώνω λίγο πάρα πάνω απ το μισό ζυμαρι
Γεμίζω με ότι έχει το ψυγείο Σήμερα τριμμένη γραβιέρα, κότατζ, φέτες ζαμπόν κομμένες
καρεδάκια, κόκκινη γλυκιά πιπεριά.
Ανοίγω το υπόλοιπο ζυμαρι με τον πλάστη, σκεπάζω την πίτα, περνάω με χτυπημένο αυγό, σουσάμι μαύρο κούκι προαιρετικό
Ψήνω στους 180 αέρα γύρω στα 50 λεπτά

Η Συνταγή είναι της κας Souki Simeonidou