Μελιτζανοσαλάτα με πιπεριές και ντομάτα

Μία αγαπημένη καλοκαιρινή σαλάτα! Χρειάζεται χρόνος, αλλά αξίζει απόλυτα την προσπάθεια και την υπομονή! Το λατρεύω με τυρί … Όποιος πίνει, ρίχνει μια παγωμένη ρακί! 😊

Υλικά:

2 μελιτζάνες (προσωπικά προτιμώ τα λευκά)
6 – 7 πράσινες πιπεριές
2 ντομάτες (χωρις τα σπόρια)
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο , λάδι (ελαιόλαδο), αλάτι

Εκτέλεση

Τρυπάω τις μελιτζάνες με ένα μαχαίρι σε πολλά σημεία, τις βάζω σε ένα ταψί και τις ψήνω στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν όμορφα.
Τις τρυπάμε με ένα πιρούνι. Εφόσον έχουν μαλακώσει είναι έτοιμες. Τις αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά.
Με ένα μαχαίρι, όσο είναι ακόμα ζεστές οι μελιτζάνες μας, τις ανοίγουμε κατά μήκος.
Με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα και τη βάζουμε μέσα σε μία πετσέτα.
Στύβουμε καλά την πετσέτα σε ένα μπολ για να φύγουν όλα τα υγρά της μελιτζάνας (το ζουμί αυτό είναι πάρα πολύ πικρό και δεν το θέλουμε).

Έπειτα την ψιλοκόβουμε και αφήνουμε στην άκρη μέσα σε ένα μπολ.
Ψήνουμε και τις πιπεριές όταν είναι έτοιμες τις βάζουμε σε ένα μπολ και την τυλίγουμε με μία μεμβράνη (έτσι δημιουργούμε υγρασία και είναι πιο εύκολο να αφαιρέσουμε την φλούδα). Αφήνουμε στην άκρη για 15-20 λεπτά.
Με ένα μαχαίρι αφαιρούμε τη φλούδα από την πιπεριά, την κόβουμε στη μέση και βγάζουμε τα σπόρια. Κόβουμε τη σάρκα σε μικρά κυβάκια 1 εκ.
Προσθέτουμε την πιπεριά στο μπολ με τη μελιτζάνα ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη. Με τον ίδιο τρόπο ψιλοκοκόβω και τις ντομάτες (ωμές). Είναι καλό, εάν έχετε ένα εργαλειο που λιωνουμε τις πατάτες, να τις λιωσετε μ αυτό και τις προσθέτουμε στις μελιτζάνες.
Αλατοπιπερώνουμε και ριχνουμε λάδι, σκόρδο λιωμένο. Δεν μου αρέσει το ξύδι και δεν «κολλάει» με τις ντομάτες.

Αυτό ήταν – Απολαύστε την!