Πατατόπιτες με τυρί

Υλικά:

Αλεύρι -500 g,
νερό – 300 ml,
αλάτι
Φυτικό λάδι για λίπανση – 60-70 ml,
Γέμιση:
Πατάτες – 600 g,
τυρί φέτα ή ανθότυρο 150 g,
βούτυρο – 60 g
Αλάτι – πιπέρι – παπρικα γλυκια

Εκτέλεση

Ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι αλάτι, και σιγα σιγα το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία αφράτη κολλώδης ζύμη.
Την βγάζουμε στον αλευρωμένο πάγκο μας και ζυμώνουμε για 5-10 λεπτά ακόμη.
Κόβουμε την ζύμη σε τέσσερις μπάλες.
Λαδώνουμε ένα πιάτο και αφήνουμε στην άκρη.
Ανοίγουμε με τα λαδωμένα χέρια μας τη ζύμη στο μέγεθος περίπου του πιάτου και την βάζουμε μέσα στο πιάτο


και την λαδώνουμε και από πάνω. Συνεχίζουμε το ίδιο και με τις υπόλοιπες ζύμες.

Πολτοποιούμε τις πατάτες σε ένα μπολ με αλάτι πιπέρι και πάπρικα.
Ρίχνουμε μέσα στις πατάτες και το τυρί και ανακατεύουμε.

Λαδώνουμε το πάγκο μας παίρνουμε την πρώτη ζύμη και την ανοίγουμε στο μέγεθος που βλέπετε στην φωτό.


Διπλώνουμε την μία μερια προς τα μέσα 4-5 εκ γεμίζουμε με γέμιση και τυλίγουμε.


Βάζουμε το ρολό σε λαδωμένο ταψί. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και για τις υπόλοιπες ζύμες.
Αλείφουμε όλες τα ρολά με βούτυρο και τα κόβουμε σε 4 ίσα μέρη.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς 30-45 λεπτά έως ότου πάρει ωραίο χρυσοκίτρινο χρώμα.

Καλή Απόλαυση

Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ

 

Προηγούμενο άρθροΚοκκινιστό Κρέας στο τηγάνι
Επόμενο άρθροΠιπεριές γεμιστές με φέτα