Μηλόπιτα

Υλικά

Για κάτω στο ταψί
4 κόκκινα μήλα
225 γρ.βουτυρο η βιταμ
1 ποτήρι ζάχαρη (180 γρ.ζαχαρη)
1 βανιλετα
Κανέλα αρκετή
Για τον χυλό
4 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη (λιγότερο έβαλα εγώ για να μην είναι γλυκιά πολύ)
1,5 ποτήρι αλεύρι κοσκινισμένο (170 γρ.)
1 βανιλετα
1 φάκελο μπέικεν
Μισό πορτοκάλι στιμενο
Ξύσμα πορτοκαλιού
Ψήνουμε στους 160 με 170 βαθμούς κελσίου εστία πάνω κάτω .
Αν θέλετε Μπορείτε για τον πάτο της μηλοπιτας να βάλετε λίγο καστανή αντί για άσπρη ζάχαρη.

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε μισογεγγαρα και αφήνουμε στην άκρη σε μία λεκάνη με νερό και λεμόνι.
Σε ένα ταψί 30 εκ βάζουμε το βούτυρο , ζαχαρη, κανέλα αρκετή, βνιλέτα και το βάζουμε σε ζεστό φούρνο για 5-10 λεπτά να λιώσει το βουτυρο.

Στρώνουμε τα μήλα να καλυψει όλο το ταψί και ρίχνουμε κανέλα και λίγο τριμμένο καρύδι εάν έχετε. Τέλος ρίχνετε και λίγο μέλι (σταγόνες) σε καθε μηλο. Βάζουμε τα μήλα στο φουρνο για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς

Για το χυλό
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά , ζάχαρη, βανιλετα, ξυσμα απο πορτοκαλί, και χτυπαμε με το μιξερ χειρός να αφρατεψει και να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε και το αλεύρι, μπεικιν και χτυπάμε.
Μόλις ομογενοποιηθεί ρίχνουμε και τον χυμό από μισό πορτοκάλι και ξαναχτυπάμε.

Βγάζουμε το ταψί με τα μήλα και ρίχνουμε το μείγμα από πάνω που έχουμε χτυπήσει με τα αυγά, το απλώνουμε και ψήνουμε στους 160-170 βαθμούς για 15-20 λεπτά.

Βγάζουμε απο το φούρνο και γυρνάμε στην μηλόπιτα σε μια πιατέλα.

Κόβουμε και σερβίρουμε

Ετοιμηηηηηη

 

Προηγούμενο άρθροΗ πιο αφράτη ζυμη για πίτσα
Επόμενο άρθροΤο πιο νόστιμη και γρήγορη ζαμπονόπιτα