ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1/2 φλιτζάνι ελαφρώς ξερό
τρίμμα ψωμιού (ψήστε ελαφρά το ψωμί και βάλτε στο μπλέντερ)
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι τριμμένα αμύγδαλα
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ
3/4 φλιτζάνι ηλιέλαιο
4 αυγά
Ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκαλί ξεπλυμένο καλά έχει φύγει το κερί εάν εχει
Ξύσμα απο 1 ξεπλυμένο λεμόνι να φύγει το κερί
Σαντιγί ή γιαούρτι, για να το σερβίρετε (προαιρετικά)
Για το σιρόπι 
χυμός 1 πορτοκαλιού
χυμός 1 λεμονιού
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
2 γαρίφαλα

ΟΔΗΓΙΕΣ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180˚C. Βουτυρώστε ελαφρά και αλευρώστε την βάση, απο ένα στρογγυλό ταψάκι 20 εκ.
Ανακατέψτε τα ψίχουλα, τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα και το μπέικιν. Ανακατέψτε το λάδι με τα αυγά, στη συνέχεια ρίξτε το μείγμα των αυγών στα ξηρά υλικά και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το ξύσμα του πορτοκαλιού και του λεμονιού. Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και ψείστε στο φούρνο για 45-60 λεπτά ή έως ότου το κέικ είναι χρυσοκαστανό. Ελέγξτε ότι το κέικ ψήθηκε εισάγοντας μία οδοντογλυφίδα  κέντρο, αν είναι έτοιμο πρέπει να βγει καθαρή. Αφήστε το να κρυώσει για 5 λεπτά πριν το βγάλετε από το φούρνο.

Εν τω μεταξύ, κάντε το σιρόπι.  Βάλτε όλα τα συστατικά σε μια κατσαρόλλα και αφήστε ελαφρώς να βράσει, ανακατεύοντας έως ότου η ζάχαρη διαλυθεί εντελώς. Σιγοβράστε για 3 λεπτά. Αφαιρέστε το ξυλάκι κανέλας και το γαρύφαλο από το σιρόπι.
Ενώ το κέικ είναι ακόμα ζεστό, τρυπήστε το αρκετές φορές με ένα μαχαίρι, στη συνέχεια ρίξτε σιγα σιγα το ζεστό σιρόπι πάνω από το κέικ, επιτρέποντάς του να τρέξει στις τρύπες. Αφήστε το να κρυώσει. Πάρτε με ενα κουτάλι κάθε υπερβολικό σιρόπι πάνω από το κέικ κάθε αφήστε να ρουφήξει καλά. Σερβίρετε με σαντιγί ή με ένα γιαούρτι, αν θέλετε.

Καλή Επιτυχία

kitchenconfidante.com