Η τεμπέλικη Τυρόπιτα
Υλικά

-250ml γάλα φρέσκο (milk)
-3 αυγά (eggs)
-100γρ γιαούρτι στραγγιστό (full fat yoghurt)
-100γρ βούτυρο (butter)
-170γρ αλεύρι φαρινα (flour)
-400γρ τυρί φέτα (feta cheese)
-200γρ διάφορα τυριά που λιώνουν (various melting cheese) , σουσάμι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με το μίξερ να αφρατέψει.
Στην συνέχεια εναλάξ μέσα στο μπόλ ρίχνω το γάλο και το αλεύρι και θα συνεχίσω το χτύπημα μέχρι να γίνει σαν κρέμα το μείγμα. Ρίχνω τα αυγά και χτυπάω μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα μαζί. Μετά ρίχνω το γιαούρτι και χτυπάω καλά και αυτή είναι ζύμη για την τυρόπιτα

Έπειτα ρίχνουμε και το τυρί μέσα στο μπόλ και το ανακατεύουμε με το κουταλι μέχρι να διαλυθεί το τυρί μέσα στην ζύμη.
Παίρνουμε ένα πυρέξ το οποίο το έχουμε λαδώσει καλά και αδειάζουμε το μπολ με την ζύμη μέσα σε αυτό.
Εάν θέλουμε ρίχνουμε και λίγο τυρί από πάνω και σουσάμι και την βάζουμε στο φούρνο στο πάνω κάτω στους 180 βαθμούς C (350 F)για 30 – 40 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο και ψήνουμε μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
και η πίτα είναι έτοιμη για σερβίρισμα

Σημείωση: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι και όσα τυριά θέλετε

PHOTO: www.newsorama.gr

 

Προηγούμενο άρθροΣπιτικά τυροπιτάκια
Επόμενο άρθροΜοσχάρι Κοκινιστό στην Κατσαρόλα