Υλικά:

4 αυγά
200 ml ηλιέλαιο
200 ml γάλα
220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο (προαιρετικά, για πιο πλούσια γεύση)
170 γρ. φέτα τριμμένη
60 γρ. φέτα σε μικρά κομμάτια
Σουσάμι για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα για 2′. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Τρίβουμε με τα χέρια μας τα 170 γρ. φέτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.

Δείτε επίσης: H Τεμπελοτυρόπιτα της “Προκομμένης”

Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί 30×25 εκ. με λαδόκολλα, τρίβουμε από επάνω τα 60 γρ. φέτα και πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170 για περίπου 40′.Εγω εκανα διπλη δοση για να ειναι μπαμπατσκια και μπολικη οπως ελεγε η συχωρεμενη η γιαγια μου.

Η συνταγή είναι της κας Anna Manedou

Προηγούμενο άρθροΤρίγωνα γαλακτομπουρεκάκια με πλούσια κρέμα
Επόμενο άρθροΠώς να καθαρίσετε το τζάμι της πόρτας του φούρνου